Sivut

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kissakirjasto

"Mitä nää tekee mun nukkumapaikalla?"

Blogissa on vietetty taas hiljaiseloa. Vika ei ole kissoissa eikä myöskään opiskelukiireissä, vaan lomailussa. En tiedä miksi, mutta itselleni loma merkitsee myös vapautusta tietokoneella olosta. Kun saan tehdä mitä haluan, niin tahdon ennen kaikkea laiskotella, katsoa tv-sarjoja maratoonina tai lukea jotakin hyvää kirjaa, en istua tuijottamassa tietokoneen näyttöä. Tosin koska parin viikon päästä on edessä 12 kaunokirjaa sisältävä englannin kirjallisuuden tentti (kivojen kirjojen lukeminen ole tullut kuuloonkaan), niin lomailu on tarkoittanut ainoastaan sitä sohvalla istumista ja telkkarin tuijottamista (olen mm. yrittänyt ymmärtää, mikä Walking Deadissa viehättää). Tosin sohvaperunana olon (ja lauantaina juhlimisen) lisäksi olen ehtin myös piipahtaa Ekotorilla ostamassa uusia kirjoja jo muutenkin liian pieneen kirjahyllyyni. Yksi näitä uutuuksista käsitteli kissojen tunne-elämää. Etsiessäni sille hyllystä paikkaa aloin mietin, miten paljon kissakirjoja maailmaan mahtuu ja miten vähän niitä omassa hyllyssäni on; uuden hankinnan lisäksi vain yksi kirja kissojen roduista, toinen niiden kasvattamisesta ja hoitamisesta (rotuja unohtamatta), kolmas täynnä ihania kissakuvia ja nerokkaita lainauksia ja neljäs tarina varsin tavallisesta, mutta omalaatuisesta ja ihastuttavasta viiksiniekasta. Joukosta puuttuvat ainakin ikisuosikkini Kirjastokissa, kirja kissojen kouluttamisesta sekä jokin kaunis teos, josta löytyisi lisää ihania kissakuvia. Oi miksi maailmassa on niin paljon ihania kirjoja, mutta niin vähän tilaa ja rahaa? 
Kirjoja järjestellessä pohdiskelin myös, millaisia kissakirjoja muiden kissabloggaajien tai kissahullujen lukijoiden kirjahyllyistä mahtaisi löytyä, vai löytyisikö ollenkaan. Niinpä kysynkin:

Mitä kissakirjoja teidän kirjahyllyistänne löytyy? Entä mitkä teokset ovat ehdottomia suosikkejanne?

16 kommenttia:

 1. Meidän kirjahyllystä löytyy vain yksi kissakirja, ja se on Sari Haikan kirjoittama Kissan uusi kotilääkäri. Sitäkään en ole lukenut loppuun, ehkäpä aloitan sen lukemisen alusta sitten kun tenttikirjat voi jättää rauhaan parin viikon päästä.. :D

  Kirjastosta olen sen sijaan lainannut mm. Helena Telkänrannan kirjan nimeltä Matka kissan mieleen. Suosittelen lukemaan! :)

  VastaaPoista
 2. Täältä löytyy kissakirjasto! Suosikkia en kyllä osaa nimetä. Joskus olen Naukulaan aiheesta postannutkin. Näyttäisi olevan jo vuodelta 2011 tämä postaus joten lisäystäkin on sitten tullut ;) http://www.naukulanperhe.blogspot.fi/2011/03/viela-kerran-kissakirjoista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wou, sieltä löytyy aikamoinen määrä! Oon ehkä vähän kade ;)

   Poista
 3. Minulta löytyy kirjastokissa:) Ja yksi kissojen lääkärikirja -ei kuitenkaan se kotimainen... Ja sitten on yksi pienikokoinen ja sitten sarjis ja tuntuuhan näitä loppupelissä löytyvän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih :) Kissojen lääkärikirja olisi muuten hyvä joskus hankkia.

   Poista
 4. Emäntä: Kissojen elekirja, Jumalaiset kissamme ja Kaikki kissoista noin yhtäkkiä osuu silmiin. Mieli tekisi enemmänkin, mutta en ole raaskinnut ostaa omaksi. Kirjastosta olen lainaillut useampia :-)

  VastaaPoista
 5. Tuo Kissojen maailma meiltäkin löytyy ja sen lisäksi pari muuta kirjaa eli kovin mitätön on tämän huusholllin kissakirjasto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs sitä kirjoja, kun kissoja löytyy :) Itse olen tainnut hankkia melkein kaikki aikoina, kun kissoja ei ole ollut tai niitä on ollut vain yksi.

   Poista
 6. Täältä löytyy mm. Matka kissan mieleen, Kissan aktivointi, Raising cat naturally, Feline nutrition, Kissallesi terveyttä ja pitkää ikää, Kissanhoidon käsikirja. Kissanomistajan käsikirja, Naksutinkoulutusta kissoille, Hyvinvointia sisäkissoille, yms. Tykkään keräillä ja ahmia tietoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräily ja ahmiminen on kyllä kivaa, varsinkin kun voi tehdä molempia samaa aikaa samalla jutulla :)

   Poista
 7. Omistan monta kissakirjaa, tärkeimpinä mainittakoon Kissarotujen ensyklopedia ja tuo sinunkin hyllystäsi löytyvä Kissat-kirja :).


  small-paws-big-results.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Olipas kiva kysymys! Piti ihan pysähtyä miettimään. On kyllä tietopohjaisia, mutta keräilin muutaman keveämmän listaan:

  Zobel, Allia: The Joy of Being Single (omistettu mm. Scruffy-kissalle); Ortolja-Baid, Alexandra: Cats do the cutest things.Capuzzo, Michael ja Banik Capuzzo, Teresa: Sydämeni kissa. Keogh, Siân: Kissanpäiviä : mirrien mietteitä elämästä.Thelwell, Norman: Magnificat. Grindley, Sally: Miiru-Hiirulainen : kymmenen kissasatua. Nordqvist, Sven: Viiru ja Pesonen -sarja (mun kuvakirjalemppari!)

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!