Sivut

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Hopottamassa: Del Monte Smoothiet

Kesään kuuluu jäätelö, sehän on selvää - tai ainakin kaksijalkaisten maailmassa, kissoilta sellaiset herkut ovat tietenkin kiellettyjä. Kyseisen yhtälön takia joka vuosi markkinoille tulee myös (omasta mielestäni) valtava määrä uutuusjätskejä, joista osa on kaivattua vaihtelua, osa ärsyttäviä kiipijöitä, jotka syrjäyttävät vanhat lempparit. 


Del Monte Smoothiet, joita pääsin testaamaan Hopottajien kautta, kuuluvat onneksi ensimmäiseen ryhmään. Niiden tulo markkinoille ei aiheuttanut minkään lempparin katoamista, ja mikä parasta, ne oikeasti täyttävät tyhjän aukon. Del Smoothiet ovat nimittäin hedelmistä tai marjoista (25-30%) tehtyjä smoothiemaisia vähäkalorisia, maidottomia, lisäaineettomia ja luonnonmukaisia herkkuja, jotka eivät siis muistuta mehujäitä tai soijajäätelöitä. Makuja on markkinoilla kaksi: mango ja vadelma.


Ja sitten markkinointipuheista todellisiin kokemuksiin. Hopottajien kampanjan kautta sain (saimme) siis testiin paketin molempia makuja, eli yhteensä kuusi jäätelöä. Toisin sanoen siis yhdessä paketissä on 3 jäätelöä (ja paketilla hintaa n. 4,5€). Olin ehtinyt kuolata jäätelöitä jo tovin ennen kuin kampanja vihdoin alkoi, joten maistelu piti aloittaa jo ennen kuin pääsin kaupasta kotiin :) Toinen kaksijalkainen valitsi itselleen vadelman, itse taas nappasin mangohulluna tietenkin keltaisen vaihtoehdon.


Täyteläisyys. Siinä oli ensimmäinen sana, joka mieleeni tuli. Suuntuntuma oli pehmeän täyteläinen, maku pelkkää hedelmää. Seuraavat sanat olivat kuitenkin "lievä pettymys", sillä maku ei ollut aivan sitä, mitä olin odottanut. Keveys ja raikkaus puuttuivat, samoin intensiivisyys ja syvyys. Tästä ei kuitenkaan voi syyttää tuotetta, ainoastaan suuria odotuksiani. Kokonaisuudessaan vaikutelma oli varsin hyvä, vaikkei vienytkään kieltä mennessään.


Vadelman kohdalla sydämeni kuitenkin suli. Suun täyttänyt smoothiejäätelö oli sekä täyteläistä että maistuvaa - aito vadelmaa, makeaa ja hieman kirpeää, ei mitään teollista sekundakamaa. Nam! Toinen kaksijalkainenkin suosi vadelmaa, mutta ei hullaantunut samalla tavalla kuin minä -  hän kun rakastaa suklaakuorutteisia jäätelöitä. Tosin hän rakastaa myös mansikkaa, minkä takia ensimmäisen kahden minuttin jälkeen hän oli jo suunnittelemassa seuraavaksi mauksi kyseistä punaista kesämarjaa ;)


Miinuksena kuitenkin - ja tämä koskee molempia tuotteita - puikon koko. Koska jäätelössä on huomattava määrä hedelmää eikä koostumus ole ilmavaa, on herkku erittäin täyttävää. Itselleni ainakin tulee epämielyttävän ähkymäinen olo kokonaisen puikon syömisen jälkeen; itse asiassa tekisi mieli lopettaa jo puolivälissä. Smoothiejäätelöä ei myöskään voi suositella helleherkuksi, sillä se sulaa todella nopeasti - 20 asteen lämpötilassa jätski valuu sormissa jo kolmen minuutin jälkeen. Pienempi koko - tai ainakin pienempi vaihtoehto markkinoilla - olisi siis hyvä ratkaisu myös tähän ongelmaan. Toisaalta tällä hetkellä ei tarvitse kauheasti huolehtia helteistä...


Lopuksi vielä tiivistyksenä niille, jotka eivät jaksaneet lukea koko tekstiä:

+ täyteläinen maku
+ pehmeä suuntuntuma
+ luonnollisuus ja lisäaineettomuus
+ vähän kaloreita
+ paljon hedelmää/marjaa

- puikon koko
- sulaa nopeasti
- ainakin omasta mielestäni raikkaus jää uupumaan

Miltäs kyseinen jäätelö teistä kuulosti?

4 kommenttia:

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!