Sivut

torstai 19. kesäkuuta 2014

Kysymyksiä Valtiattarelle

Nyt viiden kysymyksen haasteeseen, jonka Kajsa aka Arvon Valtiatar sai Ellulta:

1. Lempiharrastuksesi? 

Nukkuminen! Eikun syöminen. Eikun nukkuminen. Molemmat? Hei eiks nyt ois jo ruoka-aika?

"Ooh, täällä on hyvä olla! Mä nukun aina ylempänä, niinkun mun arvoon kuuluu.
Ai ihan eri paria olevat petivaatteet? Niistä kuulemma voi syyttää meitä kahta. Jotain orjat valitti karvasta, kakasta ja pissasista pelleteistä..."

2. Oletko jo oppinut tulemaan toimeen riiviön kanssa?

No jaa, kai se menettelee. Nykyään se on yleensä aika hyväkäytöksinen (oon kattokaas kouluttanu sen), joten se on ärsyttävä lähinnä sillon kun se saa hepuleita. Nykyään me voidaan nukkua samassa sängyssä, leikkiä samalla lelulla ja pussata vähän tervehtiessä. Tosin usein sähisen sille lopuksi tai läppään tassulla, ettei se vaan luulisi, että ollaan kavereita.


"Yök, sä oot taas kävelly orjien pesuvedessä!"

3. Mikä on suosikkinukkumapaikkasi?

Sänky! Alla tai päällä, ei väliä. Alla saan olla rauhassa, päällä on enemmän tilaa, seuraa ja huomiota.

"Valtiattaren arvoinen paikka."

4. Ajatteletko suomeksi vai ruotsiksi?

Mä aattelen kissaksi! Mut ymmärrän paremmin kyllä ruottii kuin suomea. Oon kuitenkin kasvanu perheessä, jossa puhuttiin vaan ruotsia. Aloin siis kuulla säännöllisesti ruottii suomee vasta Kirjoittajan tultua kuvioihin pari vuotta sitten.

"Täällä ajatellaan kissaksi."

5. Millä perusteella valitsit henkilökuntasi?

No mä en kyllä oikeestaan saanu valita niitä (mikä on musta aika epäreilua, vaikka niistä tykkäänkin). Se juttu meni meinaan niin, että kun olin pentu, niin mun ykkösorjan emo tuli hakemaan mut ja mun siskon Lissun ja vei meidät sellaseen isoon taloon, jossa meitä oli oottamassa kolme tulevaa orjaa. Yks oli mun ykkösorja, ja koska se oli veljeksistä vanhin, sai se valita eka - ja kuten varmaan tajusitte, niin se valitsi mut. Sillain siis päädyin mun ekan henkilökunnan luokse.

Toi kirjoittaja taas vaan ilmesty yhtäkkiä mun ykkösorjan kanssa meille (mikä oli eri paikka minne pentuna muutin), ilman mitään varotuksia. Kun se näki mut ovelta, niin se tuli heti mun luokse pöydän alle (sillain kivan hitaasti), rapsutteli vähän ja kerto kuinka nätti oon. Mun piti eka näytellä, etten välitä, mutta oikeesti tykkäsin siitä heti - kuukauden päästä menin jo sen syliinkin nukkumaan, mitä en oikeestaan tee ikinä! Mut sillon se ei ollu kyl mun henkilökuntaa, ainoostaan satunnainen vieras ja ruokkija. Siitä tuli mun orja vasta kun mun Ykkösorjan tavarat oli kannettu sen huoneesta pois, eikä se enää palannu pariin viikkoon kotiin. Pian sen jälkeen Ykkösorjan emo (mun sillonen orja numero 1) pisti mut koppaan ja vei Ykkösorjan ja Kirjoittajaorjan uuteen huoneeseen. Itte asiassa silloin sain oikeestaan valita, koska mulle sanottiin, että jos en viihdy, niin mun ei tartte jäädä. Mut mä jäin, tietty.

"Mun koti on siellä missä ykkösorjankin."

Me pistämme haasteen eli muutaman kysymyksen menemään Sulolle. Tasa-arvon nimissä Devin annettiin valita kysymykset.

1. Mikä uudessa kodissa on kaikkein parasta?
2. Kaipaatko jotakin vanhasta paikasta? Mitä?
3. Miltä tuntuu olla ainoa kissa nyt?
4. Mikä on Mamman paras ominaisuus?
5. Mikä on hauskin seikkailu, joka sulle on viimeksi sattunut?

P.S Sattuuko kukaan lukijoista omistamaan Nikonin kameraa ja 35 millin (tai 50 millin) objektiivia? Itselläni on tällä hetkellä vain sellainen käytössä, enkä oikein osaa käyttää sitä, kuten en osaa käyttää Nikoniakaan. Ongelmana on siis se, että kissoja kuvatessa joko tausta ei sumene tai sitten tausta sumenee niin paljon, että osa kissastakin menee mukana. Olen yrittänyt katsella vinkkejä netistä, mutten ole vielä löytänyt mitään hyödyllistä. Manuaalikin on luettu, ja aukon kokoa yritetty säätää, muttei ole auttanut. Ärsyttää vähän opetella kuvaaminen taas ihan alusta, kun tässä enää aloittelija pitäisi olla...

5 kommenttia:

 1. Vai ajattelee Kajsa kissaksi:D No sehän on selvä!

  VastaaPoista
 2. Hyviä ajatuksia Kajsalla :D Kiitos haasteesta! Otamme sen vastaan ja Sulo vastannee pikapuolin. Kunhan riehut on riehuttu ja juhannus vietetty :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Valtiattarelle haasteeseen osallistumisesta ja viisaista vastauksista! Nytpä sitten tiedämmekin vähän enemmän Kajsan aikaisemmista elämänvaiheista! :)

  VastaaPoista
 4. Oiiii, lakanat <3! Meiltä 12 points lakanoille - hyvä nukkumapaikka. Meidän emäntä vie sängyssä joskus liikaa tilaa, mutta on se oppinut väistämäänkin.
  - Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista
 5. Mukavan pehmoisen näköinen sänky, ei ihme että Kajsa tykkää. :)

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!