Sivut

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Töitä hammaskeijulle

Merkki suuresta saalistajasta.

Kuten perjantaina jo kerroin, on tänään luvassa hammaspostaus. Mamin pikku kultamussukan kasvamiseen kuuluva hampaiden vaihtuminen alkoi jo marraskuun aika (tai silloin ainakin asiaan kiinnitimme huomiota), mutta aiheesta kirjoittaminen on jäänyt väliin. Itse asiassa hampaiden vaihtuminen tuli vähän yllätyksenä: olin lueskellut netistä, että hampaat vaihtuvat noin 4-6 kuukauden iässä, joten luulin vaiheen olevan jo ohi siinä vaiheessa, kun se lopulta saavutti huippunsa. Ensimmäiseksi huomasimme hirvittävän halun nakertaa kaikkea kovaa, sitten tajusimme liittää järkyttävän hajuisen hengityksen hampaiden lähtemiseen ja lopulta Kattimaniasta alkoi löytyä myös irronneita maitohampaita. Ovat kyllä hämmentävän pieniä ja teräviä (vaikkei se kuvassa siltä näytäkään)!

"Oi joi kun tekee hyvää! Ai miten niin ei tee hyvää sun kännykälle?"

Ai miksikö kirjoitan sitten aiheesta nyt? No, syy selviää tuosta yllä olevasta kuvasta, joka otettiin maanantaina - 8 kuukautta vanhalla Devillä on edelleen hampaiden vaihtuminen meneillään! Tällä viikolla on taas alettu järsiä metallia ja kovaa muovia (eli hyvin usein kännyköitä), ja hengityskin haisee pahemmalle. Eikös niiden hampaiden olisi pitänyt jo vaihtua? Itse ainakin toivon, että vihdoin ja viimein olisi kyse niistä viimeisistä hampaista, jotta pussailutuokiot muuttuisivat vähän miellyttävämmiksi... En myöskään halua, että liian fiksu pikkuneiti keksii kysellä hammaskeijun ja lahjojen perään ;)

Muistatteko vielä, millaista hampaiden vaihtuminen teidän kissatalouksissanne on ollut? Entä mihin ikään se on sijoittunut?

Translation: Devi has found a new chew toy...

A warm welcome to the new readers Loretta Thomas and Piki!

14 kommenttia:

 1. Minä taisin Frieden pentuaikaan löytää noin yhden pennun poskihampaan lattialta. Siltä tosin jouduttiin käydä toinen yläkulmis poistattamassa eläinlääkärillä, kun ei itse ruvennut irtoamaan. Silloin Friede oli vähän vaille 6kk vanha. Figon hampaiden vaihtumisia en huomannut ollenkaan, en edes kulmahampaita, mutta kyllä ne vaihtunut on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä mitä eläinlääkäri sanoo yleistutkimuksen jälkeen Devin hampaista, kun mennään tällä viikolla rokotettavaksi. Toivottavasti ei mitään sellaista, joka tarkoittaa lisää opintolainaa! ;)

   Poista
 2. Onpa tiukka ote tuosta purulelusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellisuudessa vieläkin tiukempi! Kuva otettiin siksi, koska puhelinta ei saanut kuin repimällä takaisin...

   Poista
 3. Kyllä vähän nuorempaan ikään on sattunut meillä hampaitten vaihto luulisin, oisko ollu ehkä siinä 5-6 kk. Mutta hyvin huomaamattomasti silloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Devi ei tee mitään huomaamattomasti, ei edes ilkeyksiä :P

   Poista
 4. Meillä löytyi yksi ainoa irtohammas (vaikka talossa oli kaksi pentua) silloin, kun pennut olivat puolivuotiaita. Aikalailla tuo 4-6kk piti paikkansa ainakin järsimisen ja hajuhengityksen perusteella, ehkä vähän pidemmällekin, mutta mihin lie piilottaneet ne loput hampaat! Sitä en tiedä..

  VastaaPoista
 5. Riiviölle pitää hommata oma purukännykkä, jookos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tullut katseltua kaupassa koirien kovia puruleluja ;)

   Poista
 6. Meiän Pennillä hampaat vaihtu jossain 5kk eteenpäin jossen ihan väärin muista. Aika nopeesti kävi. Morriksella on nyt just vaihtunu viimesetki hampaat, tänään on 6kk mittarissa. Henki alko hänelläki haisee ni siitä huomas hampaiden vaihtumisen, Morris ei anna juur suuhun kurkkia ni on toi hampaiden tutkailu vähä jääny vähemmälle.

  Toi vaihtumisajankohta on kissoilla varmasti ihan yhtä yksilöllistä ku ihmisilläkin, ittelläni vaihtu hampaat aika myöhään.

  Meiän Morris jää kyllä ihan pöljän näköseksi jossei se tosta nyt enää kasva, hampaat on vähän isohkot tohon kolmen kilon kissaan :DD Vämpyyri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tosiaan kuvittelin, että hampaiden vaihtuminen olisi jo ollut ohi, mutta nyt kaikki merkit osoittavat, että jotakin suussa edelleen taphtuu.

   Heh, toivotaan, ettei teille jää vämpyyriä :D

   Poista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!