Sivut

perjantai 10. tammikuuta 2014

Herätyskello

Minulla on kaksi herätyskelloa. Toisen tehtävänä on herättää minut, toinen puolestaan varmistaa, että nousen sängystä ylös. Herätyskello numero kaksi on hyvä juttu, sillä ensimmäiseen kelloon eli kännykkään ei voi aina luottaa; aika usein saatan vain sulkea sen ja jatkaa unia, jos en ole menossa mihinkään. Huono juttu siksi, että ensimmäiseen kelloon ei voi luottaa senkään takia, että toisinaan (kuten tänään) se on soimassa huomattavasti aiemmin kuin olisi tarpeen. En siis ollut tänään kovinkaan innoissani, kun toinen kello ryhtyi töihin pienen, märän kuononsa kanssa: "Mami, sun kello soi, nyt ois aika nousta ylös antamaan ruokaa."

"Häh, eikö apu kelpaa? 
Ehkä en ookaan enää huomenna maailman kiltein ja avuliain kissa."

Joko arvasitte, kuka toimii kakkosherätyskellona?

Translation: My lovely alarm clock.

***

P.S Muutamat lukijat ovat kertoneet, että postauksien lopussa olevat toimintanapit ovat jääneet kokonaan huomaamatta. Niinpä kerron uudelleen, että sellaiset löytyvät. Niitä voi klikkailla vaikkapa silloin, kun ei ole ehdi kommentoimaan tai ei keksi mitään sanottavaa.

12 kommenttia:

 1. No nyt kyllä arvasin ihan väärin. Ajattelin että Kajsa olisi ollut herätyskelly 1, ja Devi herätyskello 2. Tai toisinpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minäkin osaan olla toisinaan kissamaisen salakavala ;) Kajsa ei ihme kyllä yleensä herättele, vaan nukkuu rauhassa siihen asti, kunnes saa ruokaa. Toista oli silloin, kun Deviä ei vielä ollut...

   Poista
 2. Tässä kakkoskellossa ei taida olla torkkunappulaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tämä kakkoskello on hyvin erikoinen tapaus: sänkyyn saa kyllä jäädä herätyksen jälkeen, _kunhan ei nukahda_. Herätyskellolla on tapana parkkeerata rintakehän tai kyljen päälle siliteltäväksi, ja siinä voi olla jokusenkin tovin. Jos herätyskello kuitenkin huomaa, että herätettävä meinaa nukhataa uudestaan, päästää se pienen naukahduksen ja tökkää märällä kuonollaan torkkujan naamaa :)

   Poista
 3. Meiltä peukku kello kakkoselle! Vaikka se on ehkä vähän ärsyttävä aina välillä on se aina kumminkin tooooosi söpö !

  VastaaPoista
 4. Tuollaiset herätyskellot on kyllä aina ajassaan (joskaan ei aina siinä ajassa kuin ihmisen mielestä pitäisi) ja ne eivät totisesti anna periksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on siitä harvinainen tapaus, että se todellakin elää pääsääntöisesti (ainakin näin talvella) ykkösherätyskellon aikaa - nukkua saa vaikka puoleen päivään, kunhan herätyskello ei ole soinut.

   Poista
 5. Kakkoskello on varmasti sinnikäs :)
  Lapsuudenkodissa kissamme herätteli ensin silkkitassulla ja jos se ei toiminut, niin sitten kynsien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella sinnikäs!

   Meillä kello numero 3 herättää välillä "hienovaraisesti" kävelemällä edestakaisin tyynyllä, eli toisin sanoen kiskomalla hiuksista...

   Poista
 6. Meillä kännykkö herätys nro 1 ja NeitiKassinen nro 2. molemmissa on torkkuominaisuus. NeitiKassinen on hiljaa niinkauan kuin rapsutus jatkuu. Kun käsi pysähtyy ihmisen nukahtaessa, käynnistyy herätys välittömästi. KissaKaramelli on kerätys nro 3, joka tulee tsekkaamaan että missä mamma viipyy vaikka herätys on jo annettu =)

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!