Sivut

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kissamaisia aattoja

Kattimaniassa uusivuosi vaihtui salaperäisissä merkeissä. Kaksijalkaiset lähtivät aattona naapurikaupunkiin ja jättivät kotiin tappelevan kissaparin, mutta tänään kotona odottivatkin nälkäiset kaverukset, joilla on ollut tänään enemmän pussailu ja nuuskutteluhetkiä kuin normaalisti yhden kuukauden aikana. Mitäköhän täällä siis on mahtanut tapahtua?

Sillä aikaa kun me kaksijalkaiset pohdimme vastausta, te lukijat voitte katsoa, mitä jouluaattona ja joulupäivänä tapahtui. Pahoittelut harmaista kuvista (ainakin täällä) muutenkin harmaiden päivien jälkeen, mutta valitettavasti laiskuus iski huonolaatuisia salamakuvia muokatessa (se valonpuute...).


Joulun suuri seikkailu alkoi jo Kattimaniasta, kun aamulla suuri tavarakasa ilmestyi eteiseen. Tavaroiden joukosta löytyi myös Kajsan häkki, ja koska hetkeä aiemmin lähtöä funktioiviin valjaisiin puettu Valtiatar ei ole tyhmä kissa, oletti se häkin olevan sitä varten ja suuntasi häkkiin odottamaan lähtöä. Hämmästys oli suuri, kun koppaan päätyikin Valtiattaren sijaan Devi. Valjaista ja automatkasta saittekin lukea edellisessä postauksessa, joten kerrotaan matkasta vain se, että kaikesta aamutouhusta uupunut Devi nukkui alkumatkan, joten saimme kuulla "päästäkää mut jo pois täältä häkistä!"-lauluesityksen vasta hieman ennen perillepääsyä.


Mamin lapsuudenkodissa kaikki oli tietenkin uutta ja jännää. Kajsa vietti ensimmäisen puoli tuntia ainoassa tutussa paikassa eli kissanvessassa, minkä jälkeen pienen pohdinnan jälkeen tukikohdaksi vallattiin sängynalus. Devi puolestaan tutki ympäristön turvallisuutta, kartoitti riiviöinmahdollisuuksia sekä käpälöi muutamia potentiaalisia hiirenkoloja.


Parin tunnin päästä molemmat olivat kuitenkin - kaksijalkaisten yllätykseksi- varsin tyytyväisiä ja aivan kuin kotonaan. Kajsa valtasi kunnon Valtiattaren tapaan talon pehmeimmäin paikan, kun taas Devi otti ilon irti loistavista kiipeilypaikoista, joita olivat esimerkiksi parvisänky sekä...


... takan vieressä oleva suuri puupino. (Kirjoittajan äidin selkä on sen verran kipeä, että naapurin avustuksella sisälle kannetaan muutaman päivän puutarpeen sijaan muutaman viikon puut, joten pino on suuri.) Ylisuojeleva Mami tietenkin pelkäsi nukkumaan mennessä, että saisi yöllä herätä valtavaan kolinaan ja haavoittuneen kissan naukunaan, mutta onneksi yön aikana vain muutama puu tuli alas, eikä kukaan muu kuin olohuoneessa kissojen kanssa nukkunut "Mummi" herännyt.


Ai niin, se takan tulihan oli Deville todella jännä juttu, Kajsa puolestaan rakastui takan lämpöön ja nukkui sängyn (ja kirjoittajan tyynyn) sijaan koko yön takanedustalla.


***
Jouluiseen seikkailuun kuului tietysti myös joululahjojen avaamista sekä niillä leikkimistä. Varsinkin "Mummi" oli huippuleikittäjä, ja leluksi kelpasivat myös villasukkien peittämät varpaat.***

Kaiken kaikkiaan Jouluseikkailumaassa oli niin kivaa, ettei seuraavana aamun lähtö ollut läheskään yhtä sujuva kuin edellisenä aamuna Kattimaniassa. Devi jatkoi "Mummin" kanssa leikkimistä sekä juoksenteli ympäri taloa piilopaikkoja etsien, Kajsa puolestaan linnoittautui sängyn alle. Kun kirjoittaja sai kaivettua vastahankaisen kissan esiin valjaiden laittoa varten, osoitti Arvon Valtiatar mielsttän vaihtelevasti uhkaavasti muristen tai surkeasti maukuen. Kummallakaan ei siis ollut vielä ikävä kotiin Kattimaniaan.


***

Kun Arvon Valtiatar vihdoin luovutti ja suuntasi ovelle, yritti Devi vielä kiskoa kaveriaan takaisin olohuoneeseen. Asiaa ei auttanut myöskään umpirakastunut "Mummi", joka muuttikin mielensä sen suhteen, ettei halua enää lemmikkejä. Hänen mukaansa kissat olisivat selvästikin jääneet paljon mieluummin maalle, eikä Devin hurmaavuudella ja Kajsan majesteettisuudella ollut mitään tekemistä asian kanssa... Me kaksijalkaiset tosin epäilemme vahvasti, että "Mummin" mieli olisi todennäköisesti muuttunut, kunhan hän olisi katsellut pari päivää kissojen riiviöintiä. Emme kuitenkaan halunneet ottaa riskiä, vaan pakotimme kissat autoon ja suuntasimme kohti kotia, jonne loppujen lopuksi oli ihan mukava palata. ;)

"Hei, ei mennä vielä!"

Translation: A Big Christmas Adventure and Happy New Year 2014!

8 kommenttia:

 1. Vau, teillä on oma mummila! Meidänkin "pappa" tykkää kovasti kissoista, mutta siltikään sinne ei voi mennä.

  Oikein hyvää uutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne! Meille tuli kyllä vähän yllätyksenä, että kissat saivat tulla "Mummolaan" :)

   Poista
 2. Teilläpä onkin ollut jännittävää! Oikein hyvä paikka on mummila ja selvästi kissat olivat reippaita!

  Hyvää alkanutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää alkanutta vuotta teillekin :) Ja kyllä, jännää oli.

   Poista
 3. Hyvää alkanutta vuotta teille!
  Vaikuttaa siltä että mummila on oikein mukava paikka. Ehkä teette sinne retken toisenkin kerran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Ajatuksena olisi rakentaa keväällä vanhan koira-aitauksen tilalle kissoille kunnon tarha :)

   Poista
 4. Hyvää alkanutta vuotta! Teillä on ollut kyllä jännä joulu.

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!