Sivut

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Viikonlopun villit


Devillä on ollut loistava viikonloppu - tyttö pääsi ulos peräti kahdesti! Ensin lauantai-iltana kun Mami odotteli Iskää kotiin hääjuhlista (joihin ei itse huonon olon takia päässyt), sitten sunnuntaina uudestaan, kun Mami ärtyneen suolensa takia ei voinut olla muussa asennossa kuin pystyssä. Aamureissulla tarkastettiin kasvimaan tila, iltareissulla pieni tyttö puolestaan pääsi kurkistamaan pimeään metsään.

"Hei vau, kiva tavata sut oikeesti! Saanko haistaa? Mites nimmari?"

Kaikkein parasta reissuissa oli kuitenkin Ihailijan tapaaminen! Vähän pelkäsin Devin puolesta, kun tyttö ryntäsi noin vain kaverin luokse, mutta onneksi toinen kissa vain hieman kyräili epäkissamaisesti käyttäytyvää Deviä. Tuossa ne tuijottelivat toisiaan tovin, kunnes Ihailija alkoi käyttäytyä hieman uhkaavasti - siinä vaiheessa päätin kantaa Devin pois. Ihailija tosin seurasi meitä metsäänkin, mutta sitä meidän pikkuinen ei huomannut, kun piti ihmetellä pimeän metsän ääniä. 
(Tämänkin kissan toimittamista Tesylle on harkittu, mutta Ihailija ei (onneksi, normaalisti) anna ihmisten tulla lähelle, joten kiinnisaaminen olisi varmasti vaikeaa.)

"Niinkä se on, et vaan tietyn väriset saa juosta tuolla vapaana?"

Devi muuten halusi kysyä yhtä juttua: saisiko hänkin seikkailla ulkona ihan vapaana, jos olisi mustavalkoinen? Onko se jokin värikysymys täällä Kattimanian tienoilla? Kun Ihailija, Hurmaaja ja naapurin kissa ovat kaikki mustavalkoisia ja saavat olla vapaana. Naapurin kissa tosin ulkoilee vapaana vain ihmisten valvovan katseen alla, tottelevainen kun ilmeisesti on, mutta silti. Osaako joku kertoa pikkukissalle miten tämä juttu menee?

HYVÄKSYTTY.

Kajsakin pääsi testaamaan uusia valjaitaan pihalle. Samalla piti käydä katsastamassa automme, jonka Arvon Valtiatar tunnisti heti. Tiedä sitten miten, kun katti on nähnyt auton vain kerran etuovemme edessä, ei koskaan parkkipaikalla. 

"Vaikeaa, vaikeaa. Tää on varmaan liian kesäinen?"

Sillä yhdellä ainoalla ulkoilureissulla pelkopisut syliin lurauttanut Piki puolestaan seikkailu kirjojen jännittävässä maailmassa. (Kyllästyin muuten värijärjestykseen ja hyllytin kirjat kirjailijan nimen mukaan. Siis sukunimen ekan kirjaimen mukaan, sitten randomisti :D)


Toki sunnuntain ratoksi myös riehuttiin :D

18 kommenttia:

 1. Kannattaa Devi olla vaan tyytyväinen ettet joudu yksin juoksentelemaan ulkona. Maailma voi olla pelottava paikka pienelle kissalle jos se oma ihminen ei olekkaan pelastamassa kun ihailijat pyrkii liian lähelle.
  Hienot valjaat Kajsalla ja Piki nyt vaan on ihana.
  -ihminen

  VastaaPoista
 2. Ei me mustavalkoisetkaan saada juosta ulkona vapaasti, joten uskoisin asian olevan kissan palveluskunnasta riippuvainen, toiset on höveliäämpiä ja toiset taas muistuttaa enemmän kanaemoa! - Lilli

  VastaaPoista
 3. Kyllä kissa tietää mikä on oma auto! Tottakai! Mutta ei mustavalkoisetkaan saada juosta vapaasti.. ainakaan minä. Naapurin mafiakatti kyllä kiertää koko naapuruston ja uhkailee kaikkia kissoja ja se on valkomustainen. Onko siinä sitten joku juju, jota ei ole minulle kerrottu.. hmm. - Pepsi

  VastaaPoista
 4. Harmi, ettei ulkoilu innosta Pikiä, mutta onneksi kirjojen järkkäily on kivaa puuhaa sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää totutella hitaasti tuohon uuteen ja suureen maailmaan :)

   Poista
 5. Ei se vapaa ulkoilu perimmältään ole yhtään hieno idea, vaikka se saattaa näyttää siltä kun siivuja näkee. Maailma on vaarallinen paikka pienelle kissaeläimelle! Oma ihminen on hyvä turva, läsnä.

  VastaaPoista
 6. Devi pysy sisällä vaan, ulkona on suuuuuuria ja vaaaaarallinen maailma, kissoille varsinkin!

  VastaaPoista
 7. Menoa on sitten riittänyt. Toivottavasti Mami voi jo paljon paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi se, noi oli sellasia hetkellisiä huonon olon hetkiä :)

   Poista
 8. Coco pysyisi pikin tavoin kirjahyllyssä piilossa jos ulos uhkattais viedä :D Mut Ruffe voisi liittyä lenkki seuraan!

  VastaaPoista
 9. Toisen epäonni on toisen onni? :D Mie oon ollu ihan superlaiska tänä kesänä eikä Haiku ole päässyt yhtään ulos. Kevätkesällä käytiin, mutta silloin oli vielä sen verran kylmää, että Haiku vaan tärisi varmaan sekä pelosta että kylmästä. Meillä on ollut tosi hyvä ilmanvaihto parvekkeella, joten tuoksujen osalta valjasulkoilua ei ole varsinaisesti edes tarvittu. :)

  Olipas Devi rohkea! Meidän paikkakunnalla juoksentelee (tai on ainakin juoksennellut) musta kissa vapaana ja yksi valkoinenkin on kerran näkynyt. Yksi pitää ilmeisesti jopa pyhää birmaa täällä irti kun "ei se mene kerrostalon nurkkaa pidemälle". Pari kertaa se on päätynyt paikallisen esyn sivuille huhuilemaan omistajiaan. :( Että ei se Devi aina ole värikysymys, enemmänkin ihmisten typeryyttä. Teillä on fiksu mami. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuskatkos. :D Tarkennus, paikkakunnan keskustassa

   Poista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!