Sivut

perjantai 21. elokuuta 2015

Kyllä minä mieleni pahoitin...

... Kun tapasin viime viikolla taas naapuruston sydäntenmurskaajaan (tai ainakin minun sydämeni Hurmuri on vienyt). Tämä äärimmäisen sosiaalinen tapaus siis hengailee aina välillä asuinalueellamme, joten olemme jo useamman kerran viettäneet ihastuttavia silittelyhetkiä. Miksikö sitten tulin surulliseksi? No tästä syystä:


1) Vapaana oleva kissa kaupungissa - ei ollenkaan hyvä juttu, vaikka oman talon takaa löytyisikin metsää. 
2) Vapaana oleva kissa, jolla ei ole kaulapantaa.
3) Vapaana oleva kissa, joka on näin sosiaalinen - hurmuri antaisi kenen tahansa viedä itsensä! Kissa siis tulee ihan itse meidän luokse, yleensä kovasti jutelleen. Usein mietin, ettei kissaa pitäisi rohkaista sosialisoimalla sen kanssa, mutten ole mahtanut itselleni mitään :/

...mutta etenkin koska...

4) Vapaana oleva kissa, joka on täynnä punkkeja. Kyllä, luitte oikein - Hurmuri oli punkkien oma herkkubuffet. En voinut itselleni mitään, joten poistin kaksi ensimmäistä sattumalta löytämääni punkkia. Molemmat olivat aika pieniä, joten ajattelin niiden olevan peräisin kyseisen päivän retkiltä. Kissanomistajan vaistot kuitenkin iskivät, joten ryhdyin tarkoituksella etsimään verenimijöitä; niitä löytyi muutamassa sekunnissa viisi lisää, osa vieläpä melko isoja, useamman päivän vanhoja. Purin hammasta yhteen ja annoin olla, vaikka olisin halunnut käydä punkkien kimppuun - niiden poistaminen ei ollut minun vastuullani. En kuitenkaan voinut olla miettimättä - ja mietin edelleenkin - onko omistaja kertaakaan tarkastanut Hurmuria punkkien varalta. 


Siksi siis surullinen fiilis.

 Muistakaa olla vastuullisia omistajia ja muistutella vastuullisesta omistajuuudesta, jooko? Älkääkä unohtako niitä punkkeja.

"Hei, miksei mua otettu mukaan?"

18 kommenttia:

 1. :(
  Hurmurin omistajaa ei siis taida olla tiedossa, että saisi vihjaistua omistajilleen punkeista ja irtiolosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tietoa ei :( Oletettavasti Hurmuri on läheiseltä omakotitaloalueelta, sillä näemme kissaa ehkä kerran kuukaudessa. Toinen mustavalkoinen katti (se joka on käynyt katsomassa Deviä ikkunan takana) taas liikkuu täällä viikoittain.

   Poista
 2. Onko teillä mahdollista toimittaa Hurmuri löytöeläintaloon ? Tossahan taitaa olla jo eläinsujelurikos tapahtunut.
  Puhumattakaan Hurmurin terveys on vaarassa muutenkin, kuin vaan punkkien takia.

  Toinen on söpö ja ihana ja ansaitsee välittävän kodin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Hurmuri olisi mahdollista toimittaa löytöeläinkotiin, ja sitä on pariin otteeseen harkittu (varsinkin kun ensimmäisen kerran tapasimme Hurmurin kaatosateella auton alta kyhjöttelemästä viime syksynä). Emme ole kuitenkaan tehneet sitä, kun usko ei ole oikein jaksanut riittää - edellinen löytöeläinkotiin toimitettu kissa (jonka luulimme oikeasti olevan eksyksissä) palasi takaisin pihapiiriin muutaman viikon päästä. Nyt nuo punkit nähtyäni aloin kyllä harkita uudestaan Tesylle toimittamista - pitäisi vain olla kuljetuskoppa autossa valmiina, sillä Hurmuri tapaa yleensä jatkaa matkaansa heti kun me olemme lähteneet.

   Niin, ja toki olen pari kertaa olen yrittänyt kysyä toiselta kaksijalkaiselta, että saisinko tuoda kissan meille... :D

   Poista
  2. Mä mietin sellaista, että pääkaupunkiseudulla kun hakee eläimensä Viikistä, se maksaa jotain 70 euroa (Olisko peräti 72 euroa, jos oikein muistan). Jos kissan toimittaa sinne aina, kun sen vaan näkee niin kalliiksi tulee kodin se sieltä aina lunastaa.
   Onko sitten itsellä valmiuksia olla kaikki valmiina aina vaan odottelemassa Hurmuria, onkin sitten toinen juttu :/

   Musta on tullut niin äkäinen kissatäti näiden vapaasti ulkoilevien kaupunkikissojen puolesta, ettei tottakaan "Q€&%"€&%"€ !!

   Poista
 3. Höh :( Jos laittaisit lapun kaulaan että voisitteko hoitaa kissaanne paremmin? Punkkilääke on kyllä ehdoton! - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olisi kyllä ideaa!

   Meillä ei olekaan koskaan punkkilääkettä testattu, mutta toisaalta kissat eivät pahemmin ulkoile ruohikossa näin kesällä, ja jos ulkoilevat, niin tarkastan ne monta kertaa päivässä seuraavien viikkojen ajan...

   Poista
 4. Pistää vihaksi tuollainen välinpitämättömyys! Komppaan Tarua, että tuossa on jo syytä viedä kissa Tesylle varsinkin, jos ei ole mitään tietoa omistajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan jos ensi kerralla veisi! ^^katso Tarulle laitettu viesti.

   Poista
 5. Nappaat kissan kainaloon, soitat löytöeläintaloon ja pyydät hakemaan, olis omistajan aika oppia pienesti sitä vastuuta tuosta lemmikinpidosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä sitten oppisiko, voisi vain hakea sen sieltä ja päästää taas vapaaksi :(

   Poista
 6. Samaa mieltä ylläolevien kommenttien kanssa. Jos kissa antaa ottaa kiinni eikä omistajasta tietoa niin Tesyyn.

  VastaaPoista
 7. Kannattaa kyllä viedä tesyyn tai sitten laitat jonkun lapun sille kaulaan, että ''Hoitakaa kissaanne paremmin perkele tai otan sen itselleni!!'' :D Kyllä pitäisi sit alkaa raksuttaa.

  VastaaPoista
 8. Näin työpaikan pihalla irtokissan. Hyvinsyönyt kotikissa. Soitin Oulun eläinsuojeluyhdistykseen, että ovat tietoisia asiasta. Ei ole sen jälkeen näkynyt. Olisiko ollut kertakarkaus. Harmittavia nämä asiat.

  VastaaPoista
 9. Mukava (ja myös harmillinen) kuulla, etten ole ainoa jota tälläinen ärsyttää!

  VastaaPoista
 10. Komea Hurmuri! Onkohan kisu käynyt kotona vähään aikaan? Luulisi, että moinen määrä punkkeja huomattaisiin. Ystäväni otti kerran yhden niiden mökin pihalle ilmestyneen ulkokissan kiinni (tosi sosiaalinen kisu) ja siitä löytyi yli 20 punkkia... Myöhemmin kisun omistajat löytyivät esyn kautta ja selvisi, että kisu oli ollut löytöhetkellä 2 viikkoa kadoksissa perheeltään. Kyseisessä perheessä asui useampikin ulkokissa ja katoamiset tuntui olevan jokavuotinen juttu ja omistaja oli esylle tämän vuoksi tuttu.... Tuntui pahalta kun kisu piti luovuttaa takaisin omistajalleen. :/ Mie toimittaisin tämän kisulin esylle ja toivottavasti löytyy parempi koti, jos tämä on ihan luvallisesti vapaanaulkoileva, ettei karannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että kissa on kadoksissa, sen verran usein Hurmuri täällä pyörii :/ Pitänee viedä kissa "muistutuksena" tesylle, toivottavasti ottavat sen vastaan - viimeksi tuntui vähän siltä, että vastaanottaja ei olisi kissaa ottanut, ellen olisi kivenkovaan uskonut sen olevan karkulainen. Ehkä resurssit eivät meinaa riittää näiden vapaana ulkoilevien kissojen säilömiseen.

   Poista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!