Sivut

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Toinen päivä

"Pitäisikö jäädä tänne vai lähteä tutkimusretkelle?"

Eilen luovuimme eristyksestä (yötä ja satunnaisia tilanteita lukuunottamatta), sillä Piki näyttää tuntevansa olonsa varsin turvalliseksi vessan peili- ja siivouskaapin päällä, vaikka vessan ovi onkin auki. Kaappien päältä onkin ollut hyvä tarkkailla Kattimanian valtakunnan menoa, minkä lisäksi tutkimusretkien määrä  on lisääntynyt selvästi, kun poika saattaa tulla vessasta ulos juuri silloin kun itsestä parhaalta tuntui - Devin ja Kajsan läsnäolosta huolimatta. Pikin lempparipaikka numero 2 - ykkössijalla vessan korkeat tasot.

Sitä seikkailtavaa onkin sitten riittänyt - Piki on pahempi tutkimusretkeilijä kuin Devi! Vähän rasittava myös, esimerkiksi siinä suhteessa, että kaikkialle pitää päästä (mm. mikron päälle) ja jokaikistä muovinpalaa maistella...

Kohtaamisia. Tarvittaessa ovi on laitettu kiinni, jos Piki on vaikuttanut liian stressaantuneelle eikä kököttäjä ole tajunnut perääntyä.

Luonnollisesti tutkimusretket ovat sisältäneet myös kohtaamisia alkuperäisasukkaiden (pääasiassa Devin) kanssa. Sähinää ja murinaa on riittänyt Pikin puolelta, mutta myös silmäniskuja on jaeltu puolin ja toisin. Piki on selvästi kiinnostunut Kajsasta ja Devistä, mutta rohkeus ei ihan riitä tutustumiseen. Asiaa tuskin auttaa se, ettei Devi näköjään ymmärrä, ettei muita kissoja saa tuijotella minuuttikaupalla suoraan silmiin - miksei saisi, kun kerran Mamin ja Iskän kanssa se on ihan ok? Muuten Devi on ollut varsin hyväkäytöksinen tyttö, eikä ole yrittänyt lähestyä Pikiä liian nopeasti; tilaa Devi siis osaa antaa. 

"Häh, mistä sä sinne ilmestyit?"

Päivän yllättäjä oli kuitenkin eilen Kajsa: Arvon Valtiatar ignoorasi Pikin ihan täysin! Aluksi luulimme, ettei Kajsa ole edes tajunnut kolmannen kissan läsnäoloa, mutta ilmeisesti Kajsa ei yksinkertaisesti välitä. Yllä olevassa kuvassa Kajsa nimittäin on kävellyt keittiöön etsimään ruokaa, jolloin tasolla istuva Piki alkaa sähistä. Mitä tekee Kajsa? Vilkaisee hämmentyneenä ylös, sitten minua - ja antaa olla. Syö lattialla olevan raksukasan ja kävelee rauhallisesti pois. No fucks given. Siis meidän komenteleva ja kuria ylläpitävä Arvon Valtiatar?!

Vähän liian painostavaa.

Tosin tänä aamuna Kajsa kyllästyi muutaman minuutin jälkeen niskaansa polttavaan katseeseen ja sähähti sekä murahti varoittavasti yläpuolella vaanivalle pantterille. Sen jälkeen Kajsa kuitenkin katsoi taas minua (saisko lisää ruokaa?) ja käveli pois, kun totesi, ettei syötävää taida herua. Piki puolestaan alkoi murista ihan vähän vasta sitten, kun Kajsa oli päässyt kuuloetäisyyden ulkopuolelle - hassu poika :)


Toki Piki on sosialisoinut myös meidän ihmisten kanssa. Eilen illalla oli pientä kärhämää siitä, kuka on pomo ja saako kynsien kanssa huitoa, mutta muuten meillä on mennyt hyvin.


Eikä Kajsaa ja Deviäkään ole tietenkään unohdettu, vaan kissojen kanssa on vietetty ihan normaalia arkea. Tässä kuvassa katsotaan yhdessä telkkaria. En tiedä kuvittelenko, mutta Kajsan ja Devin välit tuntuvat parantuneen Pikin tulon myötä.

P.S Ei Piki ole 5-vuotias vaan 3! Eilen papereita tutkiessa nimittäin huomasin, että Piki on syntynyt marraskuussa 2011 - poika täyttää siis vasta neljä vuoden lopussa. Hyvä kuitenkin näin päin :)

21 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hyvältä ja kuvat näyttää tosi hassuilta :D Tosi lupaava meniniki teillä ja Piki onkin sitten samaa ikäluokkaa kun meidän triolan komoset ;)

  VastaaPoista
 2. Hauska tuo Kajsan reaktio. Ehkäpä valtiatar totesi, että "sähise sinä siinä, mua ei kuule kiinnosta. On näitä rääpäleitä nähty ennenkin."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisesti :) Paitsi että Devi on sähissyt elämässään vain kolmesti, yksi niistä oli suunnattu Kajsalle.

   Poista
 3. No on teillä jännää Devi! Saakohan siitä leikkikaveria? -Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottvasti saan! En tykkää tollasesta tylsästä, joka vaan menee karkuun ja murisee. -Devi-

   Poista
 4. Voih, tuota Kajsan rauhallista arvovaltaa vois siirtää myös vähän meidän matriarkka-Lilliin.

  VastaaPoista
 5. Oooh, Piki näyttää olevan korkeiden paikkojen ystävä! :) Toivottavasti hyvä tutustumismeno jatkuu!

  VastaaPoista
 6. Teillä onkin huisin jännää! Piki on komea ja häntä upean pitkä ♥ Kyllä ne kohta ovat tuttuja keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä... On kyllä, luulin että Devillä on pitkä häntä, mutta Pikin häntään verrattuna se ei ole mitään :)

   Poista
 7. Hyvin näyttää sujuvan. Piki on tollanen tutkimusmatkailija, toivottavasti kaapit pysyy seinällä. :D

  VastaaPoista
 8. Hienostihan tää menee! Vielä muutama päivä ja väleissä nukutut yöt, ja voila siinä on kissat kaikki kotonaan! Kiva myös että nätti Piki onkin nuorempi kuin luultu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi uskaltaa vielä päästää kissat nukkumaan yöt yhdessä ilman suljettuja ovia :D

   Poista
 9. Mun koko huomio meni tuohon Pikin upean pitkään häntään ♥
  Kiva nähdä että hyvin siellä menee, pikkuhiljaa pikkuhiljaa!

  VastaaPoista
 10. Onpa suloinen uusi perheenjäsen teillä! :) Onnittelut! Mukava seurata, miten kotiutuminen ja kavereihin tutustuminen jatkuvat.

  VastaaPoista
 11. Jospas tytöt pitää yhtä? Poikaa vastaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisesti - tai sitten Kajsa on tajunnut, ettei Devi ollutkaan hassumpi kaveri... :D

   Poista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!