Sivut

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kissamaista hyväntekeväisyttä

Kirjoittaja: Vihdoin ja viimein ryhdistäytyin ja liittyin Turussa toimivan eläinsuojeluyhdistys Dewin jäseneksi. Liittymiseni innoittamana ajattelin jakaa infoa yhdistyksen toiminnosta myös täällä blogin puolella. Tosin koska olen laiska ja vähän kiireinenkin, tiivistin tähän Dewiltä tulleessä s-postissa olleet tiedot.


***

"Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry perustettiin v. 2001, alun perin nimellä Kodittomat Eläimet Dewi ry. Mielestämme kaikilla eläimillä tulisi olla taustastaan huolimatta oikeus elämään ja lämpimään kotiin ja haluamme antaa aremmillekin mahdollisuuden. Pääasiallisina tavoitteinamme on edistää löytöeläinten asemaa ja uudelleensijoittamista vastuuntunteviin koteihin sekä jakaa tietoa ja kannustaa ihmisiä eläinten hyvinvoinnin ylläpitämiseen sekä vastuunottamiseen niin omien kuin myös muiden eläinten hoidossa. 


Toimintamme pyörii vapaaehtoisvoimin. Jokainen voi halutessaan antaa panokseksi oman aikansa ja työnsä, kukin omien kykyjensä ja voimavarojensa mukaan. Monenlaista tekemistä riittää: 

•Voitko tarjota pysyvän kodin kodittomalle, tai kiinnostaisiko toimiminen sijaiskotina eläimille? Sijaiskodeista on aina huutava pula. 
•Oletko hyvä ideoimaan ja järjestämään tapahtumia tai kätevä käsistäsi? Haluaisitko tulla myyntitiskin taakse tapahtumiimme? Kiinnostaisiko sinua esim. järjestää tai ohjata askarteluiltoja, joissa porukalla tehtäisiin myyntituotteita yhdistyksen tapahtumiin? 
•Dewin jäsenlehteen voi kirjoittaa eläinaiheisia juttuja 
•Mikäli sinulla on auto käytössäsi, voit olla avuksi eläinlääkärireissuilla ja tavarakuljetuksissa 
•Voit jakaa yhdistyksen esitteitä esim. kauppojen ilmoitustauluille. Materiaalia tulostettavaksi löytyy nettisivuiltamme osiosta ’Toiminta’ / ’Materiaalia’ 
•Kaikki uudet ideat varojen hankkimiseksi ovat tervetulleita; erityisesti eläinlääkärimaksuihin uppoaa suuriakin summia. 
•Lisäksi jokainen voi jakaa asiallista informaatiota lähipiirissään ja edistää siten eläinsuojelutyötä! Mikäli haluaisit olla aktiivisesti toiminnassamme mukana, ota yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää. Yhdistyksen toiminta vaatii – ei ainoastaan varoja - vaan myös asialleen omistautunutta jäsenkuntaa, sillä löytöeläimet kaipaavat hoivaa, terveydenhuoltoa, tilapäisiä koteja – ja vastuuntuntoisia pysyviä koteja. Kerrothan meistä eläinrakkaalle ystävällesi! Tämän voit tehdä ihan kasvotusten tai vaikkapa Facebookissa. 

Otamme myös tavaralahjoituksia vastaan. Tarvetta on esim. kissanhiekkalaatikoille, kuljetusbokseille, eläinruuille ja -lääkkeille, leluille, raapimispuille, askartelutarvikkeille, arpajaispalkinnoille, myyjäis- ja kirpputoritavaroille yms. 

Yhteystiedot:
Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry 
PL 827 
20101 Turku 
sähköposti: info@dewi.info 
http://www.dewi.info/

***


Jos asut Turun seudulla etkä vielä ole mukana Dewin tai jonkun muun eläinsuojeluyhdistuksen toiminnassa, niin ei muuta kuin liittymään/auttamaan! Jäsenmaksu on tänä vuonna 12€ (eli todella vähän!), minkä lisäksi maaliskuun aikana jäseneksi liittyneet saavat ilmaiseksi tämän vuoden kalenterin. Itse aion jäsenmaksun lisäksi tarjota tulevaisuudessa ainakin kuljetusapua (siis Toisen kaksijalkaisen puolesta, minullahan ei korttia ole), osallistua tapahtumiin ja jakaa informaatiota. Mahdollisesti meiltä voisi myös löytyä vielä tämän vuoden aikana koti jollekin onnekkaalle nuorelle poikakissalle...

P.S Devin nimellä ei ole mitään tekemistä yhdistyksen nimen kanssa - tai ainakaan kyse ei ole tietoisesta yhteydestä. :)

4 kommenttia:

 1. Mä just olikohan eilen kattelin tota ja päätin kanssa liittyä. Vielä en saanut toimeks ku on ollu tätä tekemistä tässä ihan pikkasen, mutta viikonloppuna on aikaa tehdä muutakin kuin purkaa laatikoita. Mä oon aatellu, että voisin tunkea tapahtumiin mukaan tai sitte noi leluaskarteluhommat vois olla aika jees.

  VastaaPoista
 2. Ooo, mahtavaa! :) Pienikin apu on iso apu! Mie kuulun meidän paikallisen esyn riveihin ja autan lahjoittamalla ruokaa/tavaroita/leluja vähintään pari kertaa vuodessa, tulee hyvä mieli itsellekin kun saa auttaa. :) Ja vai on siellä adoptointisuunnitelmiakin. ;) Devi varmasti tykkäisi!

  VastaaPoista
 3. Vai adoptiosuunnitelmia siellä ;)

  Täällähän kanssa ollaan vahvasti kodittomien asialla, vaikken kyllä aktiivijäsen ole missään yhdistyksessä. Vaan minäpä pidän blogia ja sinne sitten kirjoittelen aina välillä ;)

  VastaaPoista
 4. Juu-u, hyväntekeväisyys on siittäkin mahtava asia, että se antaa itse asiassa antajalle vielä enemmän kuin saajalle ;)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!