Sivut

maanantai 11. elokuuta 2014

Linkkivinkki


Juuri telkkarin edestä nousseena on pakko vinkata kiinnostavaa kissaohjelmaa! Yle Areenasta löytyvässä tunnin pätkässä tutkitaan, millaista erään brittiläisen pikkukylän ulkona kulkevien kotikissojen elämä todellisuudessa on. Ei ollut mitään itsestäänselvyyksiä, vaan aika yllättäviäkin juttuja löytyi :)

Katsoiko joku muu kyseisen ohjelman?

12 kommenttia:

 1. Olen katsonut ohjelman joskus aiemmin, en tänään. Aika kiva dokkari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei pahemmin katsella telkkaria, niin tulee missattua monia hyviä ohjelmia. Tästä sain onneksi vinkin Mustin&Mirrin fb-sivuilta :)

   Poista
 2. Joo. Välillä meitä ihmetytti niiden mourunat että piti käydä ihan katsomassa ruudun edessä mitä nuo juttelee.

  VastaaPoista
 3. Joo, katsoin, ihan mielenkiintoinen juttu. :-) Ja erinomaisia kissapersoonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman niistä olisi kotiuttanutkin mielellään.... Paitsi ettei kahdella opiskelijalla ole _vielä_ varaa kolmeen tai neljään kissaan :D

   Poista
 4. Mainoksen perusteella vaikutti mielenkiintoiselta. Tähtäsin että ehtisin sen katsomaan seiskalta, vähän missasin ja sitten meillä oli situation. Kissa tuli sisälle saaliin kanssa, telkka oli suljettava koska kissat siellä huusivat ja saaliseläin meillä täällä kotona:/ Täytynee katsoa rauhassa Areenasta.

  VastaaPoista
 5. Se oli mielenkiintoinen dokkari. Kattiloita ohjelma ei kiinnostanut -ne kun tietää nämä kissajutut jo valmiiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä kiinnosti se kohta, jossa kaksi (uros?)kissaa sähisi ja murisi toisilleen!

   Poista
 6. Hih. Katsoin nyt ohjelman. Ruokavarkaista muistui mieleeni, että luin jo monta vuotta sitten, että Englannissa oli kehitetty kissanluukku, joka toimii magneetilla ja jonkinlaisella sirulla, eikä päästä vieraita kissoja sisälle! Kissan pannassa oli tunnistin, luukussa toinen, ja vain oikealla tunnistimella pääsi kulkemaan. Olivat kyllästyneet ruokkimaan koko kylän kissat :)

  Se taas ei yllättänyt, että kissat "kesyyntyvät" edelleen. Tietysti niiden käytös muuttuu olevaisiin oloihin sopivaksi, kuten monien muidenkin eläinten käytös. Ja onhan esim. maatiloilla ollut suuria ja sopuisiakin kissalaumoja iät ja ajat. Toisaalta edelleenkään kaikki kissat eivät tule toistensa kanssa toimeen, vaikka ikänsä olisivat samassa taloudessa olleet. Mitä saalistukseen tulee, niin kissan (eikä koirankaan, joka sentään on selvästi laumaeläin) itse asiassa tarvitse kovin monta päivää olla kokonaan ilman ihmiskontaktia, kun se jo villiintyy niin, että käsittely voi olla hyvinkin hankalaa. Kyllä ne sitten kesyyntyvät uudestaan nopeasti, mutta karkulaisen kiinniotto voi olla perätikin haastavaa, vaikka miten olisi tuttu ihminen. Eli sopeutuvaisia ovat, mutta ei se villieläin niin hirveän syvällä kuitenkaan ole ;)

  Kissakauneutta ja -komeutta siinä dokumentissa kyllä oli kovasti! Ja tuo kylä oli ylettömän idyllinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ruokavarkaat huvittivat meitäkin :) Itse ne ollut kuullutkaan tuollaisesta tunnistimesta, jännä!

   Itse mietin kanssa sitä, mahtaako vieraiden kissojen kanssa toimeentuleminen olevan varsinaisesti merkki kesyyntymisestä. Pikemminkin vaikuttaisi nimenomaan siltä, että kissat vain sopeutuvat ympäristöönsä. Villikissakin taitaa noissa söpöläisissä elää vielä pitkään :)

   Ja tosiaan, se kylä! Mikä olisikaan parempaa kuin rauhallinen maalaiskylä täynnä kissoja :)

   Poista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!