Sivut

tiistai 19. elokuuta 2014

Korkeuksissa

Tänään vietetään maailman ylikulutuspäivää, joten on oiva aika käsitellä postauksessa uusien ostosten suunnittelua (huom. sarkasmia!). Kisumirrien (Devin) kiipeilypuusta hajosi tänään korkeamman tolpan kiinnitys, minkä takia vanhat ajatukset korkeamman kiipeilypuun ostamisesta palasivat mieleen. (Itse olen sitä mieltä, että jos uudistukselle on varmasti tulevaisuudessa tarvetta, niin uusi kannattaa hankkia siinä vaiheessa, kun vanhan voi vielä myydä kohtuulliseen hintaan eteenpäin.). 


Näyttää hyvälle, mutta heiluu julmetusti. Sitä paitsi täysin beiget palat ovat tarkoitettu raapimatolppaan, ei kiipeilypuuhun. Niin, ja yksi tasokin katosi :(

Nykyinen kiipeilypuu on siis auttamattomasti liian matala tuolle kiipeilyhullulle, joten uuden pitäisi ehdottomasti yltää kattoon asti. Plussaa olisi myös ainakin yksi pidempi tolppapätkä (siis sellainen, jota pitkin voi hyvin kiivetä ilman, että jokin taso tulee heti vastaan), kestävyys sekä harmaa/musta/valkoinen väri. Niin, ja jotta homma ei menisi liian helpoksi, niin jo muutenkin liikaa opintolainaan nostaneen opiskelijabudjetilla hinnan pitäisi olla mahdollisimman pieni :D 

Zooplus, alennusten jälkeen n. 44€. Väärä väri ja vähän tasoja, mutta halpa hinta. Arvostelujen mukaan pysyy ihan hyvin pystyssä seinäkiinnikkeen avulla.


Zooplus, alennusten jälkeen n. 78€. Väri kohdillaan ja hinta ok, mutta onko tasoja liikaa? Ei kuitenkaan (varmaan) heiluisi.

Musti&Mirri, 80€. Oikea väri, tasojen määrä ok, hinta melkein kaksi kertaa enemmän kuin vastaavassa beigessä (joka on alennuksessa)... 

Edit:

Amazon.co.uk, toimitettuna 60€. Vastustaja Best Sellerille. Kaikki kohdallaan, mutta tukevuus vähän mietityttää.  Lisäksi BS tarjoaisi paremman mahdollisuuden korkeaan pylvääseen, kun poistaisi toisen kuoppapedin. (Mietin myös, olisivatko kuoppapedit Deville kova sana. Tosin niitä myydään erikseenkin +10 eurolla.)

Onko kenelläkään kokemusta noista mainituista kiipeilypuista, tai löytyykö ehdotuksia muista kaupoista, joista puita kannattaisi vilkaista? Kakkosvaihtoehdon ainakin muistelen vilahtaneen muutamassakin blogissa :)

12 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy tuo kakkosvaihtoehto. Mun mielestä siinä ei ole liikaa tasoja, eikä se tosiaan heilukaan. Suosittelen! :)

  VastaaPoista
 2. Meillä oli aiemmin tuo Mustin & Mirrin puu käytössä, mutta auttamatta liian heppoinen meille. Kevyt Lalli-poika (5kg) kiipesi vauhdikkaasti ylätasolle ja hupsheijjaa tuli koko puu kissoineen päivineen lattialle :D Pari kertaa kun näin kävi, purimme puun ja kiinnitimme siinä olleet tasot suoraan seinään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetulos muuten lukijaksi :) Ja voi apua! Tosin meillä ainoastaan Devi (n.3kg) kiipeilee tuossa puussa. Jos Kajsa jaksaisi siellä riehua, niin noin heppoista mallia ei kyllä edes seinäkiinnikkeiden kanssa harkittaisi :D

   Poista
 3. Toi Top Seller löytyy meiltäkin. Ihan top -juttu! Suositellaan lämpimästi!

  VastaaPoista
 4. Emäntä: Kakkonen näyttää lähes samalta kuin meidän. On ollut jo jotain 3 vuotta kovalla käytöllä. Vähän se on alkanut parista liitoksesta heilumaan, mutta pystyssä pysyy! Tuota kattoon menevää pussi-osaa me ei laitettu muuten paikoilleen lainkaan.

  VastaaPoista
 5. Täällä ei ole kokemusta noin hienoista!

  VastaaPoista
 6. Kakkosvaihtoehto näyttää hyvältä! :) Sopivasti tasoja ja nuo pussukat on aina tosi suosittuja nukkumapaikkoja.

  VastaaPoista
 7. Vahvasti siis näyttää sille, että meillekin kotiutetaan tuo monesta muustakin kodista tuttu teline :)

  VastaaPoista
 8. Meilläkin on tuo kakkonen, mutta pakko sanoa, että ei se meillä vaan katossa kiinni pysy! Johtuisikohan millään lailla siitä, että Rosa ja Rölli molemmat nukkuu välillä yhtä aikaa ylimmässä pussukassa.. Siinä alkaa puu uhkaavasti kallistua. Mutta muuten se on kyllä oikein hyvä, tuota kattoon asti yltävää tolppaa mennään peräkkäin ylös ja pussukat on lemppareita. Yksi taso vähemmän, niin voisi olla parempi, Rölli ei oikein aina meinaa taipua tuonne väleihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi kissaa katonrajassa pussukassa voi kyllä selittää, miksei tuo meinaa pysyä katossa kiinni :D

   Itse katselin, että tuosta etualalla olevasta pylväästä voisi varmaan jättää sen ylimmän tason kokonaan pois, Devi kun kuitenkin _kiipeää_ suoraan ylös, ei siis käytä tasoja hyväkseen.

   Poista
 9. Meillä on tuo kakkosvaihtoehto. Se on pikkuisen käyristynyt käytössä, ja kerran me se jo purettiin ja vaihdettiin samanmittaisten tolppien paikkaa ja käännettiin niitä ympäri. Puu muuttui hetkessä taas tukevammaksi :) Vähän väliä sitä pitää kattoon kiristää, kun tuntuu että se löystyy pikkuhiljaa, mutta muuten on toiminut nyt kaksi vuotta kahden kissan riehuntapaikkana loistavasti. Tämän päivän postauksessani näkyy viimeisessä kuvassa, miten siitä on nuo köysitykset ovat vähän valuneet. Tätä yritettiin korjata kääntämällä noita tolppia toisinpäin, mutta muutaman raapimisen jälkeen se ei enää auttanut. Ja tässä juttu siitä kun puuta vähän oiottiin: http://parastaikina.blogspot.fi/2014/03/puu-uusiksi.html

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!