Sivut

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen pelastusoperaatio


Sunnuntain metsälenkillä sattui vähän hassusti, kun liiaksi Iskän puheisiin keskittynyt Mami päästi pienen hurjan seikkailijan kiipeämään niin korkealle puuhun, että oksat tulivat vastaan. Ei kestänyt kuin hetki, kun kaikki kolme tajusivat, että puun ääressä tultaisiin viettämään koko ilta, mikäli alastulo jätettäisiin Devin vastuulle. Onneksi paikalle ei tarvinnut kutsua palokuntaa (vaikka Iskä vähän sitä ehti pelätä), sillä Mami on itsekin ollut lapsena kova kiipeilemään puissa (ja alle 5-vuotiaana jäämään myös niihin jumiin). Mami siis kapusi oravan tavoin puuhun, nosti kissan oksalta puun rungolle ja katseli tyytyväisenä kuinka neiti laskeutui ihan itse alas. Iskälläkin oli oma roolinsa operaatiossa, sillä alimmat oksat olivat sen verran korkealla, ettei Mami olisi niihin ylettynyt ilman apua.

"Enkö mä muka muistuta oravaa? Pyh."

Tapahtuman jälkeen seikkailu Devi jatkoi seikkailuaan normaaleilla fiiliksillä, mitä nyt kapusi vauhdilla jokaiseen vastaantulevaan puuhun, jottei kukaan olisi vahingossakaan epäillyt pienen kissan kiipeilytaitoja. Episodista viisastunut Mami puolestaan vahti silmä kovana, ettei hurja kiipeilijä pääsisi enää uudelleen liian korkealle oksistoon - vaikka tilanteesta selvittiin melko helpolla, ei sydämentykytyksiltä kuitenkaan todellisuudessa vältytty. Oksat, valjaat, fleksi ja (hieman) pelokas kissa eivät ole kovin turvallinen yhdistelmä.

(Devillä oli tosiaan päällä remmimmäiset valjaat, ei yläkuvissa oleva liivi - liiviä käytettiin edellisellä ulkoilulla, kun valjaat olivat kateissa. Jatkuvassa käytössä se ei ole, sillä valitettavasti se on liian iso meidän pikkuiselle.)

Gluteeniton maapähkinä-suklaacookie.

Metsäseikkailun jälkeen oli hyvä käpertyä lukemaan tarinaa hurjasta Tulitassusta, joka jättää turvallisen kotikissan elämänsä ja liittyy Myrskyklaaniin soturioppilaaksi. Tarinan villikissat viettävät sen verran hurjaa elämää, että kirja voisi olla hyvää luettavaa myös eräälle pikkuiselle, jonka mielestä metsästä ei ikinä pitäisi palata kotiin... Kiitoksia kirjavinkistä Marraskuun Murusten Cocolle ja Äiskälle!

Tulppaaneja, joita ei ole yritetty syödä. Hurjaa!

Siinä ensimmäinen pääsisäispäivä Kattimaniassa. Mitäs te muut olette touhunneet?

13 kommenttia:

 1. No huh, puuhun kiipesit perässä.. Meilläkin saa Pepsin kanssa olla tarkkana puihin kiipeilyssä ettei mene liian korkealla oksaisessa puussa. Onko sulla keliakia? - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtoehdot oli vähän vähissä - joko odottaa alhaalla piiiiitkän aikaa tai sitten lähteä kuntoilemaan :D Normaalisti olen Devinkin kanssa tosi tarkka, mutta tällä kertaa kissa oli ylhäällä ennen kuin huomasin neidin edes lähteneen kiipeämään.

   Itselläni ei onneksi ole keliakiaa, mutta Toisen kaksijalkaisen äidillä on - leivottiin näitä siis hänen perjantaista vierailuaan varten.

   Poista
 2. No huh sentään ! Onneksi teillä on perhekunnassa useampi seikkailija niin onnistuu noi pelastushommat ;)

  Me ollaan sössötelty tänään Anan Ilonalle ja Mamma N:n Sulolle ja Namulle. Ehkä paras ensimmäinen pääsiäispäivä ikivä !

  VastaaPoista
 3. Huii, onneksi kissa ei jäänyt puuhun koko illaksi, kun mamilla olikin oravan lahjat kiipelyssä :D Ihanaa, että otitte neuvosta vaarin ja aloitte lukemaan soturikissojen seikkailuja. Mä luin eilen kokopäivän yhtä kirjaa ja sainkin sen sitten kokonaan luettua sen päivän aikana.. Kyllä noihin vaan jää koukkuun, nyt mua kyllä kiukuttaa kun seuraava osa on lainassa :((

  VastaaPoista
 4. Teilläpä on reipas äiskä - kuka palokuntaa tarvitseekaan? Ei lähtis meikäläiseltä... tai monelta muultakaan :-D

  VastaaPoista
 5. Huh huh. Onneksi on kiipeilytaitoista henkilökuntaa!

  VastaaPoista
 6. Me ollaan oltu mökillä. Kuulostaa vaaralliselta sun puuhunkiipeämisjuttu!

  T. Lilja

  VastaaPoista
 7. Meidän pääsiäinen meni kotona makoillessa ja pikaisesti käytiin valjastelemassa, mutta sillä reissulla ei puita ehditty nähdä... Onneks teillä apu oli lähellä eikä tarvinnu paloheppuja hälytellä hätiin. :D

  VastaaPoista
 8. Kiipesipä Devi korkealle, huih! :D Täällä ollaan leikitty ja treenailtu uusia temppuja.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kommenteista ja kuulumisista! :)

  VastaaPoista
 10. Hirrrrmuista! Jo se, että sekä Devi että Mami kipaisevat puuhun, olisi yksistään huisia, mutta että tulpaanit on jätetty rauhaan saa meidät kaikki täällä ihan silmät pyöreiksi! Hurrrrrjia olette <3
  - Pipsu, Miiru ja emäntä -

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!