Sivut

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Olohuoneen uusi järjestys

Kirjahylly on piilossa vasemmassa kulmassa.

Siinä se on, olohuoneen uusi järjestys (hienoa kännykkäkuvana, kun ne kameralla otetut ovat mystisesti kadonneet). Vähän olen sentään tsempannut, kun näiden kuvien julkaisemiseen ei mennyt kuin neljä kuukautta :)


Vanhan olkkarin järjestyksen näkee täältä (ja täällä esitellään järjestyksen muuttamista). Mitä mieltä olette, onko uusi järjestys vanhaa parempi? Itse ainakin olen sitä mieltä, että olohuone näyttää nyt isommalle ja valoisammalle. Myös kissat ovat tuntuneet pitävän muutoksesta, etenkin tuosta kiipeilypuun uudesta paikasta - nyt sieltä näkee melkein koko valtakunnan. Devi on jopa lopettanut sohvan raapimisen, joten jotakin ainakin tuli tehtyä oikein.

Kännykkäkuva nro. 2.

 Olohuoneen huonekaluja en lähde esittelemään samaan tyyliin kuin eteisen ja keittiön kalusteita, sillä kuten eräs tuttavamme totesi, on olohuoneemme kuin suoraan Ikean kuvastosta repäisty... Sen kuitenkin sanon, että kaikkea ei ole ostettu uutena, vaan tälläkin kertaa metsästettiin annetaan-ilmoituksia ja selattiin ahkerasti Toria. Järjestyksessä oli sekin hyvä puoli, että olohuoneen ainoa seinä, jolle jotakin voi kiinnittää, vapautui kirjahyllyn takaa käyttöön. Toinen kaksijalkainen sai siis hyllyn, josta on jo pitkään haaveillut - sinne pystyy esimerkiksi laittamaan kasveja, koska Devi ei (vielä) siellä kiipeile. Nuo kauniit kukat ovat kuitenkin toisen kaksijalkaisen vastuulla, minä onnistuisin todennäköisesti tappamaan ne ennen kesää. 
Tv-tason ja kirjahyllyn väliin jäävään tyhjään tilaan piti hankkia täytettä, ettei seinä näyttäisi liian autiolle. Seinätarran aihe tuskin yllättää ketään ;)


Pakko laittaa myös yksi (lähes vuoden vanha) kuva kirjahyllystä siltä varalta, että lukijoiden joukossa on samanlaisia kirjahulluja kuin minä. Itse ainakin rakastan muiden ihmisten kirjahyllyjen tutkimista (niin luonnossa kuin täällä ruudun toisella puolella), sillä olen sitä mieltä, että kirjahyllyn sisältö kertoo paljon "omistajastaan".  Tutkiminen voi olla myös inspiroivaa - innostus värikoodaukseen on esimerkiksi napattu Anna S:ltä.

Ihan tarkennuksena tosin sanottakoon, etteivät kaikki kirjani ole tuossa - tietokirjallisuutta on viisi lokerollista toisessa hyllyssä, Valittuja Paloja hyllyllinen kaapissa ja kaunokirjallisuudenkin määrä on ehtinyt vuodessa kasvaa.


Viikonloppuna luvassa on vielä esittelykierros kissojen näkökulmasta!

18 kommenttia:

 1. Meillä myös rakastetaan kirjallisuutta! :) Mun mielestä koti ilman kirjahyllyä olisi tyhjä koti. :D Tosin meillä on kaksi kirjahyllyllistä kirjoja ja saman verran dvd:tä että että... :D

  Teillä on aivan ihana koti. :) Ja nuo tarrat ovat aivan ihania! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä siitä, ettei koti ole mitään ilman kirjahyllyä (tietty kissojakin pitää olla)! Itselläni oli vielä ennen tänne muuttoa leffat kirjahyllyssä, mutta tänne saattoi vihdoin hankkia dvd-hyllyjä. Pitäisi tosin hankkia kohta neljäs, kun tuo kokoelma vain kasvaa... :D

   Poista
 2. Ai et vielä ole Devi löytänyt hyllyä! No nyt voit korjata tilanteen :D - Pepsi ja Max
  Mistä olet löytänyt tuon viimeisen kuvan kissan? Ihana! - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ebaystä löytyi :) Maksoi reilun euron.

   On Devi käynyt kaksi kertaa hyllyllä katsomassa (tämän neljän kuukauden aikana), mutta neiti on oppinut aika nopeasti, ettei kissalla ole sinne asiaa :)

   Poista
 3. Avaralta ja valoisalta näyttää. Uusi järjestys on selvästikin menestys, jos kynsien teroittaminen sohvaan on vähentynyt (kunpa meilläkin pystyttäisiin samaan).
  Heti huomasin sun kirjahyllyn värijärjestyksen -siinä silmä lepää. Ja oikeassa olet: omaa ja muiden kirjahyllyjä on kiva tutkia. Värijärjestyksen varjopuoli on se, että sieltä on hieman hankalampi löytää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirjojen löytäminen on kyllä pieni probleema :D Toisaalta myös huomaa, että pikku hiljaa kirjat ja värit ovat niin tiiviisti yhtä, että jostakin kirjasta muistaa enää värin, muttei esim. kirjailijan nimeä...

   Poista
 4. Ihanat nuo seinätarrat ♥
  Ja jep. Tuommoinen järjestys se kirjahyllyssä täytyykin olla. Samalla systeemillä yritetään meilläkin mennä.

  VastaaPoista
 5. Onpas teillä ihana olkkari ja tuo seinä tarra ♥ Pitäsköhän meiänkin hankkia ;----)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa isossa seinätarrassa on itse asiassa kaksi samaa tarraa yhdistettynä, pylväs on oikeasti paljon lyhyempi :)

   Poista
 6. Tosi hieno olkkari! :) Muttamutta, onko kisujen kiipeilypuun viereinen hylly vallattu?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, mutta ei hätää, kirjahyllyyn pääsee edelleen hyppimään ;)

   Poista
 7. Näyttää oikein mukavalta tuo teidän olkkari.

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!