Sivut

lauantai 28. helmikuuta 2015

Hyviä uutisia tyhmästä paikasta

**Kuvat arkistojen uumenista**

Helteiden sekoittamat päät.


Torstaina käytiin kattien kanssa eläinlääkärissä - kamalaa! Devi sai vuosittaisen rokotuksensa, Kajsalle tehtiin yleistutkimus. Rokotus jätettiin välistä, koska ajanvarauksen vastaanottanut henkilö oli sitä mieltä, ettei noin vanhan kissan rokottaminen ole turvallista, kun eläinlääkärissä ei ole käyty moneen vuoteen. Itse eläinlääkäri tuntui olevan asiasta vähän eri mieltä, vaikkei sitä ääneen sanonutkaan. En kyllä voinut olla miettimättä, että hommassa on vähän rahastuksen makua, kun Devin rokotus (sis. yleistutkimuksen) maksoi tarjouksessa 50€, Kajsalle pelkkä yleistutkimus taas maksoi kampanjahintaan 60€ (eli nyt piti maksaa yleistutkimus + ensi kerralla erikseen rokotus). Olisi varmaan pitänyt varata molemmille rokotusaika ja antaa lääkärin päättää, rokotetaanko Kajsa heti vai ei.  

"Älä kuvittelekaan vieväsi tätä ulos. MUN."

"Devi oli yleistutkimuksessa kliinisesti terve." 

Ei siis hammaskiveä eikä minkäänlaisia paino-ongelmia. Erityismaininta söpöydestä ja reippaudesta.

<3

"Kajsa oli tutukimuksessa hyväkuntoinen.

Ylipainoa oli noin 1.3 kg, ihannepaino olisi noin 5 kg.
Ei aristusta nivelten tunnustelussa. Suussa kohtalaisesti hammaskiveä. Turkki ok. Vatsaontelon tunnustelussa tai kilpirauhasen tunnustelussa eu havaittu normaalista poikkeavaa. Sydän- ja hengitysäänet normaalit. Lihaksisto ok.
Lievää aristusta lannerangan tunnustelussa. Asentotuntoreaktiot normaalit kaikissa jaloissa.

Suosittelemme veriarvojen ottamista, koska kissalla on näin paljon ikää."

Ihanaa kuultavaa! Paitsi tuo ylipaino, mutta se nyt ei tullut minään yllätyksenä. Laihdutushommaa olisi tarkoitus jatkaa eläinlääkärin suosituksen mukaan Hillsillä (joka kuulemma eroaa muista dieettisapuskoista), sillä ruuan vähentäminen on jo tehty ajat sitten - Kajsan annosmäärät on jo nyt laskettu viisikiloiselle kissalle.  Verikokeeseen puolestaan mennään rokostuksen yhteydessä huhtikuussa. Toivottavasti sieltäkin tulisi terveen paperit!

Edit: Ai niin, antoi eläinlääkäri Kajsalle myös reseptin tulehduskipulääkkeisiin. Tällä hetkellä mitään tarvetta lääkitykselle ei ole, mutta kun Kajsalla kuitenkin on jo tuota ikää, niin esimerkiksi selkäkivut voivat hetkellisesti paheta ihan yllättäenkin. Ei tarvitse sitten lähteä sen takia eläinlääkäriin.

15 kommenttia:

 1. Onnea molempien hyvistä terveyspapereista, onpa Kajsa tosi hyvässä kuosissa ikäisekseen, ihanat uutiset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin :) Toivottavasti myöskäään verikokeista ei paljastu mitään vakavampaa.

   Poista
 2. Devi ja Kajsa miten olette selvinneet tuosta reissusta, kun sitä teidän ihminen ei yhtään kertonut? - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annetaan noottia, että se unohti noin tärkeen jutun! Mua vähän ärsytti seisoo siellä pöydällä paikallaan, ku olisin halunnut tutkimaan huonetta, mutta muuten oli ihan kivaa, otin ihan rennosti kopassa. Kajsaa sen sijaan jänskätti aika paljon, sen tassut oli ihan hikiset ja se yritti mennä sieltä pöydältä takas häkkiin (olisin mäkin, jos mua ois tutkittu samalla tavalla, paineltu selästä ja nosteltu jalkoja). Niin ja sitten se valitti surkeesti siellä häkissä odotusaikana. EI meillä kuitenkaan mitän hätää ollu! -Devi-

   Poista
  2. P.S Mua kyllä väsytti aika kovasti sen reissun jälkeen, mut kuulemma se on ihan normaalia rokotuksen jälkeen. -Devi-

   Poista
 3. Onnittelut "terveen papereista" molemmille :)

  VastaaPoista
 4. On ne käynnit aina vaan aika jänniä vaikka rutiinikäynti olisikin.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa että siellä ollaan terveitä <3

  VastaaPoista
 6. Hienoa, että molemmat voi todistetusti hyvin. :)

  VastaaPoista
 7. Onpas nyt erikoista ettei lääkäri vain tuikannut rokotetta jos kerran tuntui olevan sitä mieltä että tarpeen olisi. Eihän siinä kauan viivy! Vastaanoton ihmisetkö sitä päättää mitä tehdään?

  Mutta onneksi saitte hyviä uutisia! Ja onnea siihen dieettipuuhaan myös. Se on kyllä aika kenkkua! Toivottavasti voinnit ja terveydet pysyy hyvänä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti hoito tehdään sen perusteella, mihin aika on varattu - varmaan hinnoittelu olisi muuten hankalaa. Tosin el tarjosi kyllä verikoetta, muttei rokotetta. Ei sillä, että kysynytkään, koska verikokeesta jouduin kieltäytymään rahatilanteen vuoksi - ajattelin, että jos ajan olisi voinut "muuttaa" rokotusajaksi, olisi eläinlääkäri sitä tarjonnut.

   Joo, laihdutushommat on tyhmiä!

   Poista
 8. Samaa ihmettelen kuin Henna, Friede ja Figo, helpostihan sen rokotteen (ja verikokeen) olisi samalla kertaa laittanut! :o Rakulta on kerran otettu (pyynnöstäni) verikoe ja sen ottamisessa meni ihan vain pari minuuttia, tuloksia jouduttiin toki odottamaan olikohan ainakin pari päivää. Tsemppiä laihdutukseen! Hillsin sisältö kannattaa tsekata ennen käyttöönottoa. Niissä, varsinkin laihdutusruuissa, on yleensä tosi paljon hiilareita (yhdessä Hill'sin laihdutuskuivassa näytti olevan 30 %). Korkeaproteiininen ja vähähiilihydraattinen ruoka täyttää tosi hyvin vatsaa eikä lihota niin herkästi. Jos nykyisellä ruokamäärällä paino ei tipu, ruokamäärää kannattaa pudottaa entisestään. Annostusohjeet on vain viitteellisiä, jokaisella kissalla on omanlaisensa energiantarve. :)

  Meillä on ensiviikolla ainakin Rakun kanssa hammastarkki, iiks. :D Haikusta soitan huomenna, että voiko sen ottaa mukaan, sillä sillä vuotaa toisen puolen ikenistä verta kun harjaan hampaita. Saattaa olla tulehdus. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verikokeen ottamista eläinlääkäri itse asiassa ehdotti, mutta jouduin kieltäytymään, koska tilillä oli juuri ja juuri rahaa noihin hoitoihin (kuun loppu). Tässä kuussa ei ole mahdollista saada autokyytiä lääkäriin, joten siksi homma siirtyy huhtikuulle. Mutta ihmettelen kyllä tuota rokotetta, koska alunperin meinasin varata Kajsalle sekä rokotuksen että terveystarkastuksen, mihin ajan varausta ottanut henkilö totesi, että rokotus sisältää tismalleen saman yleistarkastuksen, mitä tarjotaan erikseen. Sitten tuli kuitenkin puhetta siitä, että Kajsa ei ole käynyt pariin vuoteen tarkastuksissa, joten eläinlääkärin olisi hyvä varmistaa, ettei kissalla ole tulehduksia (?). Rokotus vaihtui siis terveystarkastukseksi.

   Pitää tsekata tuo Hillsin sisältö! Eläinlääkäri tosin nimenomaan sanoi, että sillä on saatu testatusti parempia tuloksia kuin millään muulla ruualla. Nyt meillä syödään Feline Porta 21:n dieettiruokaa.

   Voi ei! Onneksi Kajsan suu ei vaatinut hoitoa (varmaan siksi, että hampaita on vähän ja ikää niin paljon).

   Poista
 9. Hyvinvoivia kissoja teillä! (Unohdetaan se ylipaino...)

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!