Sivut

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Nirsoilun MM-kisat

"Mä sain majan!"

Viikonloppu ja alkuviikko ovat olleet Deville vähän kurjaa aikaa, koska ruokatarjoilu ei ole oikein pelannut. Tai ruokaa on kyllä ollut ja se on tarjoiltu ihan ajallaan, mutta ruuan taso ei ole ollut Prinsessan mielestä missään määrin hyväksyttävä. Syynä kurjuuteen on ollut kaksijalkaisille käynyt moka ruokatilauksen kanssa, eli vanhat ruuat ehtivät loppua ennen uusien tuloa. Siitä syystä kissat joutuivat syömään kolmen päivän ajan kaappiin jääneitä jämiä, eli ruokaa, joka ei ole aiemminkaan kelvannut (Smillan kuivaruokaa ja Animonda Carnyn märkäruokaa) - voitte siis varmaankin arvata, ettei ruoka kelvannut nytkään, ainakaan Deville. Koska nälkäisenä ei ole kiva olla, on nirsoilusta seurannut tietenkin kiukuttelua, pahaa mieltä ja riiviöintiä.

"Ja ruokaa!
Mietin muuten, saattoiko Mami ehkä tilata yhden uutuuden pelkästään purkin perusteella..."

Tänään oven eteen onneksi kaartoi vihdoin sininen Post Nordenin auto, jonka peräosasta mukava nuorimies kaivoi kuninkaallisille ison ruokapaketin. Voisi siis kuvitella niin kissojen kuin kaksijalkaisten elämän palanneen takaisin mukaville, rauhallisille uimilleen, mutta valitettavasti todellisuus on vähän toinen. Ruokapaketista nimittäin paljastui pienelle kissalle karvas pettymys: iso kasa uutta ruokaa, josta ainakin ensimmäinen purkillinen (Felina Porta 21:n tonnikala) oli ihan täyttä moskaa. "En syö! En edes maista! Mikset sä osta mitään hyvää ruokaa, vaikka Kitekattia?" totesi kissa ennen kuin käveli tuhoamaan ovimattoa. Mitäs siihen sanomaan muuta kuin "miten niin ei kelpaa? Täähän on oikeestaan pelkkää tonnikalaa, tuoksuu munkin nenään hyvälle? Jestas katti että sä olet raivostuttava". Ei auttanut, kissa piti päänsä. Illalla luovutin ja annoin Sanabellen kuivamuonaa (sensitive, kana & kalkkuna). Se ahmittiin heti.

"Jota en kyllä syö. Pahaa on".

Onneksi kyseinen ruoka kelpasi sentään Arvon Valtiattarelle, niin ei tarvinnut heittää kallista mössöä roskiin. Herkkuruuan lisäksi iloa tuotti paketin mukana tullut pakkaus"naru" - siitä onnesta kuvia huomenna.

P.S Uutta ruokaa Deville tilattiin, koska vanhakaan ei enää kelvannut...

20 kommenttia:

 1. Nirsoilu on ..raskasta. Meillä neidit nirsoilee varsin paljon ruoissa, mutta nyt helle on vienyt loputkin ruokahalut! Raksut uppoaa nyt märkäruokaa paremmin, onneksi juovat hyvin vettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä muuten tullut mieleenkään, että helle voisi pahentaa tilannetta! Yhä on siis toivoa :)

   Poista
 2. Joo, huokaus, kun kissa päättää, ettei syö, niin ei syö. Täälläkin sama tilanne, että näin helteellä märkäruokia/lihoja hyvä jos kerran päivässä syödään, raksut ok. Vettä menee hyvin ja heiniä :-). Kyllä joskus tekisi mieli pitää omilleni esitelmä ( ja itse asiassa pidänkin...) maailman ruokatilanteesta, mutta kiinnostaako niitä? No eipä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Toivottavasti meilläkin olisi kyse vain helteestä!

   Poista
 3. Sulla on hieno laatikko Devi. Kitekat on muuten pahaa. Olisit toivonut ennemmin vaikka Latzia tai Gourmetia tai Shebaa kaupasta. Muista ensi kerralla ;-)

  VastaaPoista
 4. Sellaista se on. Aina ei voi voittaa.

  VastaaPoista
 5. Ouh. Nirsoilu on varmasti raskasta, varsinkin silloin kun näy noin että ruoka ehtii loppua ennen uuden tuloa. :/ Ihme kun tonnikala ei maistu! Menisikö johonkin muuhun ruokaan sekoitettuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Tosin tällä hetkellä Devi ei (taas) syö mitään märkäruokaa (paitsi kaupan moskaa), joten tuskin. Jossain vaiheessa luulin jo löytäneeni parikin pussiruokaa, mutta ilmeisesti kyllästumonen isko. Ja yritin kyllä sekoittaa tuota kuivamuonaan, mutta ei...

   Poista
 6. Ikävää jos ruokahuolto pettää! (Ei se ole ihmisistäkään kiva vetää pelkkää hätävaramakaronia... Pakkodieetihän siitä sitten tulee.) Joten yritetään ymmärtää kissejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrys löytyi siihen asti, kunnes nirsoilu jatkui ruokahuollon pelittämisen jälkeenkin... Ja oikeastaan jo ennen kuin ruokahuollossa oli ongelmia.

   Poista
 7. Jos ruoka on pahaa, se on pahaa. Ja mikä ihmeen oikeus ihmisillä on muka nirsoilla omista ruuistaan ja kissoilla ei? Toisinpäinhän sen pitäisi olla? Niin että tsemppiä Devi, ehkä ne joskus oppii. No ei kyllä opi, mutta voihan sitä toivoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei mamikaan syö ollenkaan lihaa. Tosin se halusi huomauttaa, et jos mä saisin päättää, niin söisin vaan kaikkee epäterveellistä... -Devi-

   Poista
 8. Meillekin tilataan kalliita pakettinaruja, joiden ohessa tulee ihan tyhmiä ruokia. Eikä edes ole sitä tyyppiä, jolle syöttää kaikki ne epäonniset kokeilut. Sanabelle oli molempien mieleen, kunnes tuli allergia tai mikälie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Toivottavasti täällä ei vain kehittyisi mitään allergioita siihen, muuten ollaan pulassa :/

   Poista
  2. Sitä saa totisesti toivoa. Tästä syystä minä en enää osta isoja eriä mitään. Tasan varmaan käy niin, että joku alkaa oksentamaan, kutisemaan siitä tai tapahtuu jotakin muuta ihmeellistä. Tai sitten se ruoka vaan on kertakaikkisen pahaa ja vaatii kaikkien tassujen ravistelua vuorollaan ja paria-kolmea tassua kerrallaan...

   Nykyään on muuten joissain purkkiruuissa jo makutakuu. Ainakin Mustissa ja Mirrissä oli jotakin uusia merkkejä joista saa rahat takaisin jos ei kelpaa. Muista eläinkaupoista en tiedä kun en ole käynyt.

   Kissat <3

   Poista
  3. Devillähän ilmeni oksentelua kuivamuonan kanssa ennen kevättä, mutta onneksi herkkävatsaiselle sopiva ruoka pysyy sisällä. Itse tilasin juuri tuosta syystä nyt kolme kokeilupakkausta, eli tuli muutama maku monelta eri merkiltä. Pusseissakin ostan ensin 200g, sitten 2kg, jos ruuasta pidetään (kestää kuukauden).

   Mustin ja Mirrin makutakuu on kyllä kätsä, mutta yllätys yllätys kaikki ruoka kelpasi joten kuten, kun sieltä joskus ostin ison kasan ruokaa. Mikään ei kuitenkaan kelvannut niin hyvin, että olisin uskaltanut ostaa jatkossa, Devi kun kyllästyy todella nopeasti. Toiseksi Musti ja Mirri on toisella puolella kaupunkia, joten autottomana on kivempi saada paketti suoraan ovelle. Vai onko makutakuu myös verkkokaupassa?

   Poista
  4. En tiedä onko verkkokaupassa. En ole heidän verkkokauppaansa ilmoisna ikänä kokeillut. Mutta valmistajahan sen makutakuun myöntää, joten ei kai sillä pitäisi olla väliä miten ostotapahtuma tehdään.

   Poista
 9. Meidän enkka on vähän aiheeseen liittyvä: kukaan näistä ei syö briskun sydäntä. Minä ostin sitä sitten 13.5 kg. http://triomiumau.blogspot.fi/2013/01/13-ja-12-kiloo.html
  Vaikka olin jo kertaalleen tehnyt saman hutin 5 kilon satsilla:
  http://triomiumau.blogspot.fi/2012/08/jaatynyt-sydan.html
  :)

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!