Sivut

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pukukävely

Eilen lupailin kommenteissa videota pukukävelystä, joten tässä se tulee :) Tosin ihmeellisestä kävelytyylistä ei ollutkaan kuin parin sekunnin pätkä, mutta eivätköhän videon alussa oleva uninen kissa sekä loppupuolen hienohelma (kuvattu tänään) tarjoavat myös viihdettä.Devin voinnista en osaa sanoa oikeastaan mitään. Ruoka kyllä maistuu, vessassa käydään eikä leikkauskohtaa aristella, mutta toisaalta Devi lähinnä nukkuu jossain piilossa tai istuu apaattisena vieressä. Leikkiminen tai ulkona lentelevät linnut eivät innosta (vaikka kyllä kaikkea liikkuvaa katsellaan kiinnostuneena) eikä Mamille ja Iskälle jutella tai kehrätä juuri ollenkaan, vaikka sylissä oltaisiinkin. En sitten tiedä, onko kyse kivuista, kipulääkkeiden vaikutuksesta (loppuivat eilen illalla), hormonimuutoksista vaiko yksinkertaisesti tyhmästä puvusta, jossa ei kuitenkaan voi liikkua normaalisti. Ajattelin nyt odotella vielä muutaman päivän, ja sitten soittaa varmuudeksi eläinlääkärille. Alkaa olla jo ikävä meidän pikku riiviötä :(

Onko teillä vastaavia kokemuksia?

Translation: After sterilization & funny (dum) costum.

P.S Olen ihan kokonaan unohtanut toivottaa tervetulleeksi uudet lukijat! Myöhäinen maukaisu siis Kissalle Kermakupilla ja Kristiina Tuomiselle!

13 kommenttia:

 1. Hih, olipas tehokasta tassujen ja pään ravistelua!

  Mutta olen edelleenkin sitä mieltä, että tuo puku näyttää oikein hyvältä, ja toivoisin, että sellainen olisi ollut meilläkin silloin kun Friede leikattiin. Meilläkin oli kyllä tehdasvalmisteinen suojapuku, mutta tuo teidän on istuvampi, eikä siinä ole mm. sitä mahdollisuutta, että kissa saisi etutassunsa kaula-aukosta läpi ja jäisi kiipeliin, kuten Frieden puvun kanssa kävi. Sitäkin mallia on kylläkin sittemmin uudistettu, en tiedä millaisia nämä uudet versiot on (ja itse asiassa toivon etten tule tietämäänkään...). Mua ei myöskään lainkaan haitannut se, että kissa ei päässyt hyppimään ja poukkoilemaan, koska olin hysteerinen mm. tikkien kiinni pysymisen kanssa.

  Hyvää toipumista Deville ja jaksamista toipilaan hoitajille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siis olen minäkin sitä mieltä, että puvusta se tuollainen käytös johtuu. (Olin niin lumoutunut kaikesta muusta, etten huomannut kysymystä... Anteeksi!). Koska puku on tosiaan varsin istuva ja rajoittava, kissa yrittää siitä eroon. Tavallisen tötterön(kin) kanssahan monet kissat alkavat kulkea vallan takaperin, koska luulevat saavansa sillä tavalla päänsä vapaaksi. Samaa sukua on tuo teidän asia. Ei huolta siis, joko Devi tottuu pukuunsa ja lakkaa "kaatuilemasta" ja kulkemasta takaperin (kuten luultavasti tekee) tai sitten ei, mutta eipä sitä niin hyvin pitkään tarvi pitääkään. Tietenkään se ei koskaan puvun kanssa liikkuisi samoin kuin ilman sitä, mutta kun ruokailu ja vessa-asiat sekä nukkuminen käy hyvin, ei mitään huolta tarvitse kantaa siltä osin. Riiviöinnin aika on sitten, kun haava on parantunut!

   Poista
  2. Juu, noiden tikkien suhteen on hyvä, että meno on vähän rauhallisempaa, mutta tuo, että ennen niin energinen riiviö nukkuu nyt 24/7 (ellei käy syömässä) tuntuu aika oudolle. Seura olisi kiva :( Silloin kun liikutaan, niin puvusta ei tunnu olevan juurikaan haittaa.

   Poista
  3. Kyllähän se ensimmäiset päivät leikkauksen jälkeen on kipeäkin. Sillähän on haava vatsassa, sekä ihossa että siellä, mistä kohtu ja munasarjat poistettiin! Toipilaat tarvitsevat paljon unta, muuten ei toivuta.

   Niin että älä hätäile. Aina toki voi soittaa eläinlääkärille jos huolettaa, hyvähän se vain on. Jos Devi kuitenkin on ruokahaluinen ja juo hyvin, vessa-asiat hoituu kunnollisesti, eikä haava näytä tulehtuneelta tai haava tai vatsa yleensä epämääräiseltä, ei ole suurempaa syytä kovasti hätäillä.

   Ei Friedekään, joka myös oli ja on melkoisen energinen, toipilasaikanaan paljon liikkunut. Sylissä olisi nukkunut kaiket päivät, mielellään ruoka olisi pitänyt tarjoilla vuoteeseen. Ehkä neljä ensimmäistä päivää se oli ihan selvästi myös kipeä, sen jälkeen se rupesi helpottamaan. Nukkuminen oli kuitenkin pääasiallinen ohjelmanumero koko sen ajan, kun suojapuku oli päällä.

   Jaksamista hoitajille ja potilaalle! Toivottavasti toipuminen menee hyvin!

   Poista
 2. Varmaan johtuu puvusta tuo käytös. Eiköhän se siitä kun kisu tottuu siihen paremmin! Tosi hienosti on kuitenkin sen hyväksynyt, meillä Haikun kanssa tuo ei olisi onnistunut eikä kyllä saatukaan mitään mukaan kun kuulemma kissat yleensä jättää haavan hyvin rauhaan. Näin meillä olikin; Haiku tosin nuoli alkuun paljon vain haavan vierestä. :) Jo parin päivän päästä hyppi pitkin seiniä normaaliin tapaansa ja pelkäsin todella haavan puolesta. :D Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei olla uskallettu kokeilla, nuolisiko Devi haavaa vai ei, koska puvun saaminen takaisin voisi olla vähän haastavaa :D Toivottavasti tosiaan kohta alkaisi helpottaa, eilenkin Devi nukkui 12 tuntia putkeen liikkumatta minnekään.

   Poista
 3. Voi pientä reppanaa! Melko koiramaisia olivat nuo pään ravistelut. Käytös varmaan normalisoituu kun Devi pääsee potkupuvusta eroon, uskotaan näin. Parempaa vointia pikku toipilaalle ♥

  VastaaPoista
 4. Jotenkin on sellainen tunne, että puvusta tuo kaikki johtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin, tänne ei kaivata kahta kissaa, jotka vain nukkuvat tai kerjäävät ruokaa!

   Poista
 5. Toivottavasti pikkuinen voi jo paremmin ja on tottunut pukuunsa tai jopa päässyt siitä jo eroon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän heikolle näyttää, Devi vain nukkuu entistä enemmän :( Tänään katsellaan haavan kuntoa, josko puvun voisi ottaa pois.

   Poista
 6. Tämä postaus oli mennyt multa ihan ohi. Ihana Devi, on tainnut jo toeta =)

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!