Sivut

tiistai 18. helmikuuta 2014

Uuteen kotiin suuntaamassa

"Siis mitä te taas vouhkaatte?"

Muistatteko te vanhat lukijat, kun mainitsin syksyllä siitä, että asuntomme on irtisanottu ja keväällä on edessä muutto? No, se hetki on nyt koittanut, eli maaliskuun ensimmäisenä päivänä pitäisi siirtää Kattimanian väki ja tavarat kilsan päähän toiseen asuntoon. Valitettavasti uudesta kohteesta ei löydy omaa takapihaa tai parveketta, mutta toisaalta maantasalla sijaitsevassa asunnossa on TOSI isot ikkunat ja kaikissa ikkunoissa ikkunalaudat, eli voin jo kuvitella, kuinka paljon kissat (Devi) tulevat tuota seikkaa rakastamaan :) Itse taas en oikein tiedä mitä ajatella: uudessa asunnossa on paljon uusia kivoja juttuja, mutta toisaalta muistan aivan liian hyvin vuoden takaisen muuton ja lihaskivut... Puolitoista vuotta sitten tapahtuneesta puhumattakaan.

"Meinaatteko te hylätä mut?"

Mutta olipa mieliala mikä tahansa, niin muutto ja uusi asunto tuovat mukanaan paljon kaikenlaisia sisustusjuttuja. Me molemmat kaksijalkaiset olemme jo ideoineet erilaisia asioita tämän asunnon kohdalla, mutta muutokset ovat jääneet, koska ei ole ollut järkeä alkaa sisustamaan (huomatkaa, että tuo muoto on nyt virallisesti kielioppisääntöjen mukainen) kämppää, josta kuitenkin on pian lähdössä. Koska tiedän, että lukijoiden joukossa on monia sisustuksesta kiinnostuneita, niin mietin haluaisitteko lukea jatkossa kissojen kuulumisen ohella myös jonkin verran sisustusjuttuja

"Ai mä tuun mukaan? 
No mulla ois sisustusehdotus: kissamaalaus ovessa!"

Teemana tulee olemaan yksinkertainen muttei tylsä opiskelijabudjetin mustavalkoisuus asunnossa, jossa on valtava määrä kirjoja sekä leffoja (kröhöm...) ja jonka (liian monista) ikkunoista näkee sisään metrien päästä (niistäkin, jotka ovat pienen pieniä nelikulmioita keskellä seinää). Luvassa olisi siis pelottavan paljon tarjousten metsästämistä, vanhojen huonekalujen muokkaamista ja itse tekemistä. Lisäksi meillä on molemmilla omat intohimomme: toinen kaksijalkainen rakastaa lamppuja, siisteyttä ja seinälle asennettavia hyllyjä, minä taas aion laittaa suuren määrän energiaa kivaan keittiöön, kirjojen mahduttamiseen (ennen tilanjakana toiminut hylly menee seinän viereen, eli tila vähenee) sekä kampauspöytään, jolle  puolestaan on vihdoin tilaa. (Lapsuudenkodissani minulla oli sellainen, mutta vaikka se uskollisesti palveli yksiöissäni tietokonepöytänä ja ensimmäisessä kaksiossani ihan oikeassa virassaan, niin nyt se on jo eläkkeellä, eli uusi pitäisi hankkia.)

"Et kai sä yritä sanoa, että menetän tän paikan?"

Sellaista siis. Vastaattepa mitä tahansa tuohon sisustuspostaamiseen, niin muuttojuttuja ainakin on luvassa reilusti seuraavan parin viikon aikana :D


Translation: Soon we will be gone - to another aparment :)

10 kommenttia:

 1. Kissamaalaus ovessa olisi hieno! Onneksi kissat ovat sopeutuvaisia ja muutto on kaksijalkaisille paljon isompi juttu :) Luen mielelläni sisustusjuttuja, mutta itselläni siihen ei oikein ole silmää (eikä rahaakaan) ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olisi meilläkään juurikaan ylimääräistä rahaa, siksi pitääkin koko ajan etsiä tarjouksia, kytätä tori.fi-sivuston valikoimaa, kierrellä ekotoreilla sekä etsiä netistä tee-se-itse-vinkkejä. Onneksi elinympäristö ei kuitenkaan oikeastaan muutu, lähikauppa pysyy samana ja matka yliopistolle saa vain yhden lisäkilsan :)

   Poista
 2. Yep, kissamaalauksia vaikka joka oveen! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus asutaan omistusasunnossa, niin ehdottomasti toteutetaan tuo! :)

   Poista
 3. Onnea muuttoon! Toivottavasti kissakansalaiset ottavat asian rennosti. Vaikka kyllä ne varmasti ottavatkin. Muuttaminen on kyllä yhdenlaista hommaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen melko varma, että kissat ottavat asian rennosti aina siihen asti, kunnes tulevat lukituksi makuuhuoneeseen tavaroiden kantamisen ajaksi ;)

   Poista
 4. Jännittävää! Sisustuspostaukset kiinnostavat aina :) Jos alimmainen kuva on uudesta asunnosta, niin ikkunoita todella voi kutsua suuriksi ja kämppä on takuulla valoisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä :) Asunto on kyllä tosiaankin valoisa, kun ikkuinoita on kolmella seinustalla - minkä takia myös pitäisi hankkia muutamia uusia verhoja...

   Poista
 5. Sisustus kiinnostaa toki, anna palaa vaan. Ja tsemppiä muuttoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Samalla pitäisi selviytyä kahdesta isosta tentistä ja kandistakin... :/

   Poista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!