Sivut

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenteri 2013 - luukku 1

Kattimanian ja Devin ensimmäinen joulu lähestyy. Sen kunniaksi laitamme pystyyn joulun teemaan täydellisesti sopivan joulukalenterin aiheenaan.... Kattimanian nelijalkaisten lempinimet! Joulun teemahan on tunnetusti rakkaus ja yhdessäolo, ja mitäpä muutakaan nimet kertoisivat kuin sen, kuin rakkaita meidän kultamussukkamme ovat (rakkaalla lapsella on monta nimeä jne.). Nimien ohella nähdään tietenkin ihastuttavia kuvia ja kuulla hauskoja tarinoita nimien historiasta. Ensimmäisen luukun päätähdeksi pääsee Devi.

Luukku 1: Riiviö


Tarvitseeko tätä lempinimeä edes valottaa yhtään enempää? Riiviö on aina riiviö, sellainen täysipäiväisesti työskentelevä ihana pikku apuri, joka pitää huolen, ettei Mamille ja toiselle kaksijalkaiselle tule liian tylsää. Riiviö on aina keksimässä uusia hienoja ideoita osoittaakseen omaa nokkeluutta, aina siellä missä ei tarvitsisi olla, muttei kuitenkaan koskaan siellä missä tämän oletetaan olevan.

Käyttötapoja: 
-"Ihana pikku riiviömme"
- Hei, riiviö! 
- Kuules pikku riiviö, saatko sä olla siellä?
- HEI RIIVIÖ, annapa sen olla!

Millaisia teidän riiviönne ovat?

Translation: Our little rascal.

10 kommenttia:

 1. Todella, riiviöt ovat joka paikassa, mutta et juuri koskaan arvaa missä seuraavaksi.. Sulon "bravuuri" on oven raapiminen ja tavaroiden pudottelu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Kajsa jakaa tuon raapimisbravuurin Sulon kanssa, Devi puolestaan tavaroiden pudottelemisen :)

   Poista
 2. Meillä KissaKaramelli jakaa Sulon ja Kajsan kanssa samaa bravuuria..

  Laikku oli kaikessa suloisuudessaan meidän kodin pikku riiviö, mutta Laikku muutti eilen nimeä ja paikkakuntaa, ja riiviöilee jatkossa uudessa ikiomassa kodissaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ja kissojen kynnet... Voih, miten pärjäätte nyt ilman omaa pikku riiviötänne? :/

   Poista
 3. Meidän riiviömme Onni saattaa yllättäen puraista esim. käsivarresta, jos ruokaa ei tule nenän eteen tarpeeksi nopeasti! Ikävä tapa, jota emme ole onnistuneet siitä pois kitkemään!
  Voin kyllä kuvitella suloisen Devin livenä riiviöimässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, tuo on kyllä inhottava tapa! Välillä tulee kyllä ainakin meillä mietittyä, miten paljon helpompi vaihtoehto koira olisi, kun sen saa yleensä tottelemaan, toisin kuin kissan...

   Poista
 4. Ihana idea! :) Pitäisiköhän itsekin listata ylös meillä käytettyjä lempinimiä johonkin koostepostaukseen.. Meillä ollaan Murmeleita, Vipeltäjiä, Elikoita, ja kattilapsia. Myrsky on Mörsö, Myrkky, Läski, Rontti, Löllykkä, Möhkö, Märisijä ja Ryökäle. Viima on Viimu, Viipula, Prinsessa, Kakkiainen, Komentelija ja neiti. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, jään seuraamaan teidän nimilistaanne! Meidän riiviöt riiviöili viimeksi roskiksen kimpussa, kun olivat saaneet roskiskaapin oven auki... selkeästi oli liian vähän tekemistä emännällä, ja piti vähän avittaa!

  VastaaPoista
 5. Raaps, raaps, raaps! Raapiminen on meidän juttumme:D

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!