Sivut

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Lämpöä syksyn kylmyyteen


Ulkona on kylmä. Sisällä on kylmä, kun jonkun korkeamman tahon mielestä vielä ei tarvita kaukolämpöä pattereihin. Jopa peittoon kääriytyessä on kylmä, kun on (taas) kuumeessa oleva Kirjoittaja. Onneksi kylmyydessä on edes yksi hyvä puoli, sillä eräs pieni kisu on päättänyt palata ilmojen viilettyä yöseuraksi sänkyyn. Öisin vieressäni makaa siis pehmeä lämpöpatteri, joka ei välitä edes Mamin jatkuvasta pyörimisestä. Esimerkiksi viime yönä havahduin sellaiseen pehmeään "thumps"-ääneen, kun käännyin selinmakuulta kyljelle. Devihän se äänen aiheutti pudotessaan rintakehäni päältä sängylle - muutos ei kuitenkaan karvapalloa tuntunut häiritsevän, sillä kissa jatkoi uniaan yhtä helposti kuin minäkin. Auringon nousuun mennessä lämpöpatteri tosin katoaa aaven tavoin sängystä, mutta se ei haittaa, sillä halailua ja sylittelyä on erittäin runsaasti päivänkin aikana. Sellaista se on, kun elää hellyydenkipeän rakkauspaukkauksen kanssa <3

13 kommenttia:

 1. Kisu ei lähde pyörähdyksestä pois?! Voi onnellista sua :-), täällä on semmoinen Prinssi Herkkis (Miiru) ettei puhettakaan kyljen kääntämisestä. Pipsu sietää sentään muutaman käännöksen ennen siirtymistään rauhallisemmalle petipaikalle. Ihana lämpöpatteri sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei lähde :) Devi tosin onkin ihmeellisen luottavainen tapaus, kuvittelee välillä kiipeillessäkin, että mä otan kiinni, jos se sattuu luiskahtamaan....

   Poista
 2. Niin tuttu tunne, täälläkin siis kärsitään kylmyydestä. Onneksi päästään kylmyyttä pian pakoon kun muutetaan pois tästä opiskelija-asunnosta! :D Itsekin olen huomannut tuon että kissat viihtyy paljon enemmän viekussa syksyllä ja talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kateellinen! Opiskelija-asunnoissa on kyllä ihme tapa säästää lämmityskustannuksissa. Täälläkin vain toitotetaan, että 19 astetta on normaali huonelämpötila, mutta olen aika varma, ettei täällä ole sitäkään, varsinkaan makkarissa.

   Poista
 3. Ihana lämpöpatteri sulla ja niin kärsivällinenkin... Toivon, että mun tassusankari viihtyy kainalossa myös...

  VastaaPoista
 4. Emäntä: Oi että Devi jatkoi myös uniaan :-) Meillä ei ole vielä sähkölämmitys päällä. Yritetään vielä selvitä vain polttamalla takkaa joka päivä: säästöä niin pitkään kuin voi/jaksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole mitään lämmitystä täällä :( Lapsuudenkodissa lämmitetään muuten kanssa puulla niin pitkään kuin vain voi.

   Poista
 5. Paranemisia! Teilläkin näemmä sänky voittaa levottoman kanssanukkujan. Raku nukkuu peiton päällä jalkopäässä ja välillä aamuisin havahdun siihen kun potkaisen poikaa vahingossa kun koitan suoristaa jalkaa, poitsu ei välitä mitään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Devin tapauksessa Mami voittaa muutamat potkaisut ja tönimiset <3

   Poista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!