Sivut

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kysymyksiä ja vastauksia + arvonnan voittaja

Täällä se on, synttäriviikon "huipentuma" (Ihan kuin nyt synttäriviikolla olisi tapahtunut mitään erikoista). Ihan aluksi haluan kiittää teitä kaikkia lukijoita, jotka olette vuoden aikana olleet kiinnostuneita Kattimanian valtakunnan tapahtumista. Vaikka monet väittävät pitävänsä blogia itseään varten, niin eiköhän suurin osa kuitenkin halua tarjota jotakin nimenomaan lukijoille. Kliseisesti siis: ilman teitä ei olisi tälläistä Kattimaniaa! Toivottavasti pysyttee menossa mukana jatkossakin :)

Sitten kysymyksiin, joita te lukijatte arvontapostaukseen jätitte. Tuli kyllä hymyiltyä ja jopa naurettua noita lukiessa :D

"Oisko se nyt jo ruoka-aika?"

Kumpi teistä on nopeammin syömässä ruokakipolla? Pepsi + Max

Kajsa: Se vaihtelee, mutta yleensä mä :)

Deville esittäisin sellaisen kysymyksen, että montakos kertaa päivässä oot käyny tsekkaamassa sen ikkunan karkureissus jälkeen? Me Like 

Devi: Monta! Mut ei se oo ollu enää auki :(

"Hmmmm, niin siis mitä mä unohdin?"


Kysymys Kaijsalle: Unohdatko välillä kuinka ärsyttävä Devi onkaan ja riehaannut samalle tasolle? Taru 

Kajsa: Tätä ei sit kerrota kellekään, mut ehkä joskus saatan vähän riehaantua, varsinkin jos haistan kissanminttua... Mutta pääasiassa oon korkea-arvonen Valtiatar ja Rääpäle on vaan moukkamainen!

Kysymme kaksijalkaisilta: Onko vaikeaa antaa kissoille tasapuolisesti huomiota? Myrsky & Minna

Kaksijalkaiset: Olisi ihana vastata, ettei ole, mutta se ei olisi totta. Kun toinen on pääasiassa omissa oloissaan aikaa viettävä ja vain harvoin huomiota kaipaava, toinen taas kauhean hellyydenkipeä, aktiivisesti huomiota hakeva ja syliin änkeävä, niin tasapuolinen huomiointi on kyllä välillä haastavaa. Kajsaa joutuu usein menemään eriksee silittelemään, kun taas Deviä voi vain pitää sylissä vaikka telkkaria katsoessa.

<3

Tahdomme kysyä molemmilta kissoilta, että kumpi on teidän lemppari kaksijalkainen? Kattivaara

Kajsa: Mä pidän eniten mun ykkösorjasta, se on kuitenkin kuulunut mulle jo melkein 14 vuotta!
Devi: Mä taas tykkään enemmän Mamista, koska se on... No, Mami!

Kysymyksemme kuuluu: Mikä on paras nukkumapaikka Kajsalla entä Devillä? Mamma N

Kajsa: Sänky! Tykkään myös nykyään nukkua kiipeilytelineen alaosassa.
Devi: Sänky, sohva, näin kesällä lattia, kirjahyllyn yläosa, Mamin syli, Is...
Kirjoittaja: Devi!
Devi: Mut ku en mä osaa valita! Mä tykkään nukkuu tosi monessa paikassa!


Haluamme kysyä Deviltä ja Kaisalta, mistä olette saaneet nimenne? Kissa Kermakupilla

Kajsa: Mulla oli joskus myös sisko, jonka nimi oli Lissu. Kuulemma Kajsa ja Lissu sopi yhteen, ja mäkin tykkäsin omasta nimestäni. Niin, ja Kajsa on nätti ruotsinkielinen nimi, sopii tälläselle suomenruotsalaiselle kissalle. 
Devi: Mä oon saanu nimeni hindujen jumalattaren mukaan! Devi on mm. viisauden, kauneuden ja illuusion jumala, eli ihan niinku mä :)

Kissoilta kysyn, mikä on mieluisinta tuoretta vihreää syötävää? kissatkertova

Devi: Mä haluun vastata, Mami, saanko mä vastata? Ei Kajsalla oo kuitenkaan mitään sanottavaa.
Mami: No eipä sillä taida olla... Anna mennä!
Devi: Mä tykkään ihan kamalasti kiinankaalista! Se on tosi tosi namia! Tykkään myös sellasesta voimakkaan makusesta ruohosta, jota ihmiset ostaa kaupasta!
Mami: Siis ruohosipulista? Mut ethän sä saa syödä sitä!
Devi: Mut mä tykkään siitä silti! 


Tämä utelias aatu haluaisi kysyä kaksijalkaisilta, että oletteko aina olleet kissaihmisiä? :) Kissankujeita

Molemmat: Ollaan!
Toinen kaksijalkainen:  Mä olin 7-vuotias, kun sain Kajsan, joten siinä on tullut kummasti kissaihmiseksi :) Tosin koiratkin on kivoja. Varsinkin Rottweilerit.
Kirjoittaja: Kyllä, Crazy Cat Lady since.... jotakin :) Meille tuli ensimmäinen kissa kun olin 4-5-vuotias, koska esittelin kaikille vieraille mielikuvituskissanpentuani. Pahimmillaan ryntäsin ihmisten kimppuun väittäen, että ne istuvat pennun päällä... Äitini päätti siis hankkia kissan (Mintun - poika) ennen kuin naapurit kuvittelevat mun olevan hullu :D


Mikä on maailman kaikkeuden herkuinta ruokaa? Entä onko jotain sellaista yritetty tarjota, mihin ei kumpikaan ole suostunut koskea? Minna

Kirjoittaja: Ööh... Devi nirsoilee sen verran usein, että jatkuvasti on ruokaa, mikä ei kelpaa. Viimeksi tonnikala oli pahaa. Kajsa puolestaan ei nyt kieltäydy mistään, vaikkei välttämättä rakasta kaikkea. Paras? Vielä vaikeampi kysymys. Jätetään väliin!

Naava haluaisi kysyä Kajsalta ja Deviltä että mikä on ärsyttävintä mitä palvelijat tekee tai ei anna tehdä. Pauliina  

Devi: Ne ei päästä mua ulos! Pitäisi päästää aina kun haluan. Esim. se ikkuna sais olla auki! Mistä tulikin mieleen... **menee ovelle maukumaan**
Kajsa: Ruoka ei tuu aina ajoissa. Ne myös yrittää halailla mua, vaikken haluis. Ja ne hankki tänne rääpäleen. Olikohan siinä tärkeimmät?

Aamuaurinko <3

Kysyn Kajsalta ja Deviltä. Mistä tietää aamulla että tänään tulee hyvä päivä? Athena

Kajsa: Siitä, että ruokaa tulee ajoissa! 
Devi: **ovelta** Ja siitä et silloin pääsee ulos heti aamusta!

Kysyisin Deviltä ja Kajsalta. Annatteko aina kaksijalkaiset nukkua öisin? Jolana

Kajsa: Jos ruuan kanssa ei oo ongelmia, niin joo. Mut mä meen nyt nukkumaan.
Devi: Niinku Sähisijä sano!
Mami: Ai ihan niinku Kajsa sano?
Devi: No ainakin melkein... Ehkä mä joskus vähän maun ovella ja kuritan ovimattoa, tai rymyän olkkarissa. Mut Sähisijä kävelee välillä teidän päällä!
Mami: Niinpä... 


Minni ja Vivi tahtois kysästä: Mistä Kajsa ja Devi tykkää ulkona eniten? Unessakahlaaja

Devi: Mä tykkään ihan kaikesta, paitsi en ehkä pelottavista jutuista (kuten autoista tai vieraista ihmisistä) enkä sisälle tulemisesta! Ruoho on kivaa, puissa kiipeily on kivaa, hajut on kivoja, raikas ilma on kivaa, hiekkakyvyt on kivaa....
Mami: Devi, riittää jo! Asia tuli selväksi. Kajsa, sä voisit herätä hetkeksi!
Kajsa: **Krooh....** Häh? Ulkona? Ai joo, mä tykkään raikkaasta ilmasta. Varsinkin aamusin on kiva tuoksutella ovella, millanen päivä on tulossa.

Kysymys; joko ootte väsyneet näihin helteisiin? Anne

Kaikki: OLLAAN! Onneks se alkaa jo loppua. 

"Mitä se nyt tällä kertaa keksi?!?"

Robert haluaa esittää Kajsalle kysymyksen: Mikä on paras keino pitää isotteleva ipana tassun alla elikkäs nuorempi kissa kurissa ja nuhteessa? Anna S

Kajsa: Antamalla sille isän käd... eikun Valtiattaren tassusta! Joskus pelkkä ignooraminenkin toimii, jos Rääpäle yrittää tahallaan ärsyttää.

Jossain vilahti sana näyttely eli minkä sitä itselleen voi vuosikausien kiertämisen kanssa eli onko Devi tai Kajsa käynyt näyttelyissä? Ulla

Kirjoittaja: Ei, kumpikaan ei ole käynyt näyttelyissä. Kuukausi sitten tosin mietiskelin, josko Devin veisi joskus kotikissojen näyttelyyn. Pitäisi vain ensin hankkia siru ja opetella muutama käytännön asia :)

"Mun viilennyspiste - ton pyyhkeen alla on kylmäkalleja."

Koska kesän helteet ovat niin uuvuttavia että välillä on hyvä muistella niitä kesän hyviäkin puolia, kysynkin että mikäs on Devin ja Kajsan mielestä parasta kesässä? Keltsu

Kajsa: Öö.... Silloin ei oo kylmä ulkona?
Devi: Ulkona ei tosiaan oo kylmä! Siksi sillon ulkoillaan enemmän. Ja kaikki hajut ja äänet ja ötökät on huippuja! Hei, kesällä on mustia pörisijöitä (kärpäsiä), joita mä metsästän ja syön, ne on loistavia!

Mikä on paras kuva Devistä ja Kajsasta? Jelena

Vaikea sanoa! Täältä löytyy kuitenkin kuvia, jotka edellisellä kerralla asiasta kysyttäessä nimesin parhaaksi.

"Tää vois olla aika hyvä, jos oisit Mami fokusoinu oikein."

Ja sitten siihen osuuteen, joka taitaa kuitenkin kiinnostaa useimpia kaikkein eniten. Arpomisesta oli hieno video, jossa Devi nosti heti ihan itse hampaillaan yhden nimen kupista, mutta jostakin syystä video ei suostu toimimaan muokkausohjelmassa :( Tyydytään siis kuvaan lopputuloksesta:


Eli arvonnan voittajat ovat **rumpujen pärinää**

Minna ja Me Like! 

Koska Me Like ei sanonut juuta eikä jaata mieluisammasta palkinnosta, kun taas Minna toivoi kissapakettia, niin kissapaketti menee Minnalle, kissamainen Me Likelle :) Laitelkaapa siis s-postilla yhteystietonne osoitteeseen kattimanialaiset@gmail.com, niin saan paketit postiin!

9 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Superhypermahtipaljon kiitoksia! Tääläl mammakin jo hyrisee :)

  Tosi kivat vastaukset teillä, oli kiva lukea niitä.

  VastaaPoista
 2. Onnea voittajille! Kyllä teillä oli mainiot vastaukset kysymyksiin!! Harmi Devi kun se video ei toiminut :-( Meidän emäntä tosin ei muokkaa (ei osaa muokata) videoita vaan laittaa vaan suoraan blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän video on melkein 8 minuuttia pitkä, joten sitä olisi pakko muokata :D

   Poista
 3. Taas olen paljon viisaampi! Onnea voittajille!

  VastaaPoista
 4. Olipas kivasti uusia tietoja teistä! Kiinankaali kuulosti mielenkiintoiselta, pitääpäs tarjota täälläkin :-). Mutta Devi, se sipuli kyllä saattaa tehdä sun mahan kipeäksi, nuuhkuttele vaan?
  Pipsun ja Miirun Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja iloiset onnittelut voittajille, oli tosi kivat paketit arvonnassa!

   Poista
 5. Ihanat kysymykset ja vastaukset. <3

  VastaaPoista
 6. Kivat vastaukset ja ihanat kuvat! Toi ulkoilusta ja ruuasta kiistely muakin ärsyttää. Rääpälettä meillä ei ole ja tykkään halailla ja pusutella.

  VastaaPoista

Kaikki maukaisut ja kommentit - niin pienet kuin suuret - ovat erittäin tervetulleita!